Ikke farvel men på gensyn…

Så skete det. Dagen oprandt hvor VW besluttede at stoppe produktionen af Golf. Ikke den udvandede sjette generation vi ser på gaden nu, men den originale Mark 1. Boblens afløser der så dagens lys i 1974.

Nu tænker du sikkert, at det er pænt længe siden at du sidst har set en Golf I i en SMC forretning i storkøbenhavnsområdet. Korrekt. Men i Sydafrika har de produceret den under navnet Citi Golf indtil nu, men næste år er det slut efter 36 år.

Selv elefanterne kommer til at savne den lille Citi Golf - se snabel nr. 2. (foto - cherryflava.com)

Selv elefanterne kommer til at savne den lille Citi Golf - se snabel nr. 2. (foto - cherryflava.com)

Havde fornøjelsen af en Citi Golf i 2005 hvor jeg kørte 500 kilometer i en lille blå sag på en enkelt dag. Det var back-to-basic-motoring når det er bedst. Den var veloplagt og skarp, og det originale design har bare ingen sidste salgsdato.

At interiøret så er hentet fra en førstegenerations Fabia er til at leve med, og indtrækket havde også fået en omgang out-of-Africa farvelade. Men bilen og teknikken var godt gammeldags tysk håndværk.

Kommer til at savne den livsglade afrikaner med de tyske aner. Bliver dog ikke til et endegyldigt farvel, for holdbarheden er imponerende, så mon ikke jeg kan komme bag rattet på en Citi Golf næste gang der står Sydafrika på rejsemenuen. Jeg håber…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s