Bentley nu som miljøaktivister???

Det stolte og traditionsrige britiske luksusmærker (der dog er ejet af VW) Bentley har netop modtaget et prestigefyldt miljøcertifikat fra Tysklands motor transport myndigheder. Baggrunden er, at 85 procent af en ny Bentley nu kan genanvendes når bilen skrottes.

Den gudesmukke Continental Supersports med W12 motor og 621 hestekræfter er en fabelagtig bil, men næppe guds gave til de druknene babyisbjørne ved Nordpolen?

Den gudesmukke Continental Supersports med W12 motor og 621 hestekræfter er en fabelagtig bil, men næppe guds gave til de druknene babyisbjørne ved Nordpolen?

Det er naturligvis prisværdigt at også Bentley gør en indsats for miljøet. Når nu kunderne har trillet et par hundrede tusind kilometer i deres Continental Supersports med W12 motor og 621 hestekræfter. Hygget sig med en topfart på over 300 km/t og gjort flittig brug af bilens lynhurtige accelerationsevne der giver den en 0-100 km/t tid på 3.9 sekunder. Så er det rart at vide, at 85 procent af bilen kan genbruges i plasthavemøbler og som isolering. Eller er det?

Et paradoks

Det virker ærligt talt som et paradoks, at en producent af fremragende og højtydende sportsvogne, der er bygget til at fyrer brændstof af i en fart der får en almindelig Golfs miljøbelastning til at minde om en Nihola familiecykels, pludseligt er bekymret om hvorvidt dørpanelerne kan genbruges til emballage!  

Ved godt at sådan er spillet. Vi skal alle vise at vi vil gøre noget for miljøet. Men hvis Bentley virkeligt ville gøre noget for miljøet, så skulle de stoppe produktionen af deres tørstige luksusbiler, og i stedet lave elsportsvogne eller luksuriøse udgaver af økobiler ala den hedengangne Lupo 3L – bare i british racinggreen med lædersæder og blankpoleret nøddetræ forstås. Det er dog det sidste vi motorentusiaster vil have.

Ikke kun Bentley

Sagen minder lidt om Porsches fabuleren over hvordan de nu havde gjort 911 motoren 10 procent mere brændstofbesparende ved seneste modelforyngelse. Ja det er flot og prisværdigt, men hvis folk kører en Porsche som den er blevet bygget til at blive kørt, så bliver det givetvis på bekostning af samtlige benzin-spare-råd på Hr. og Fru Taylors (verdensrekordholderne i økonomikørsel) liste over gode råd for at kører langt på literen. Og hvad er besparelsen så værd?

Pointen

Hvad er min pointe så? At producenter af sports- og luksusbiler ikke må gøre noget for miljøet? Naturligvis ikke. Det er fedt at de tager ansvar, men lad være med at oversælge det. Bentley, Ferrari, Aston Martin og Co laver fantastiske entusiastbiler med nogle imponerende præstationer, og det koster på miljøkontoen når en bil på to tons skal flyttes fra 0-100 km/t på under fire sekunder, og så hjælper det ikke så meget, at sædebetrækket er fra en gammel ko der døde af alderdom.

Gør enten som Henrik Fisker eller Tesla og lav en fuldpotent økoracer eller bliv ved med at lave de fabelagtige øser I laver, og lad Greenpeace og trækrammerne om at fremme miljøsagen. Det andet virker ærligt talt for søgt…

Eller hvad mener I?

One thought on “Bentley nu som miljøaktivister???

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s