Rolls er hævet over krisen

Den nye Rolls Royce Ghost sætter skub i tingene på fabrikken i Goodwood. Pragtfuld at gamle penge og hip hopperne holder gang i hjulene...

Den nye Rolls Royce Ghost sætter skub i tingene på fabrikken i Goodwood. Pragtfuld at gamle penge og hip hopperne holder gang i hjulene...

Det er altid fascinerende, når nogen går mod strømmen. Særligt når det er folkene bag ’spirit of ecstasy’.

Mens resten af verdens bilindustri bløder fra halspulsåren, så noterer Rolls Royce en fremgang i efterspørgelsen på deres eksklusive aristokratflyttere.

Når produktionen går i gang på deres nyeste model Ghost hyrer fabrikken iGodwood i England 150 ekstra medarbejdere til at pudse, lakere og samle de eksklusive biler.

For to år siden havde fabrikken kun 400 ansatte, mens Rolls Royce med seneste ansættelsesrunde kommer op på 900 medarbejdere i Goodwood komplekset.

Oh but why?

Det får en til at tænke. Hvordan kan finanskrisen hærge samtidigt med at en producent af nogle af verdens dyreste biler sporer fremgang?

Mit bud er, at krisen først og fremmest rammer ejendomsmæglertyperne, der har lavet hurtige penge og brugt dem på ’flashy rides’ og ikke på diskrete konservative Rolls Royces.

Gamle penge er gamle penge, og familiegodserne sælger lige så mange landbrugsprodukter som de altid har gjort, ligesom olien stadig flyder i en lind strøm i mellemøsten. Hip-hopperne har også haft en forkærlighed for Rolls, og de sælger stadigvæk.

Så mens det stadigvæk går godt for de superrige, så er det de nyrige der lider. Derfor er det hos Lamborghini og Porsche krisen kradser…

One thought on “Rolls er hævet over krisen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s