Økologisk korrekt Fiesta

 

 

Ford Fiesta Econetic lykkedes med kombinationen øko-bil og køreglæde

Ford Fiesta Econetic lykkedes med kombinationen øko-bil og køreglæde

 

Alle mærker har efterhånden fået særlige økonomiske kør-langt-på-literen modeller på programmet, og hos Ford er de døbt Econetic. De er børn af den miljøbevidsthedstsunami, der det seneste år har skyllet ind over bilbranchen, og hos Ford hedder rekordholderen i økonomikørsel Ford Fiesta Econetic. 

 

Øko-habitten

 

 

27 km/l står der på specifikationsarket, og holder man det op imod standard Fiestaen med samme motor, kører Econetic på papiret 140 kilometer længere på en fiestatankfuld diesel.

For at opnå de flotte tal, har Ford fiflet med flere detaljer på Fiestaen. Gearing, motorstyring, aerodynamik og særlige dæk med lav rullemodstand giver Econetic 3.2 kilometer ekstra på hver liter diesel – forudsat at man ikke kører som en fange på ureglementeret udgang fra Slagelse arrest.

Under 100g CO2/km er som sød musik i treækrammernes ører

Under 100g CO2/km er som sød musik i treækrammernes ører

 

 

 

En slevfuld hvedemel

 

Motoren er en 1.6 liter TDCi diesel på 90 hestekræfter, og det er en solid motor med godt bundtræk. Kører man efter bilens skift-gear-indikator går det meget adstadigt og økonomisk for sig. Men har man brug for power, så er motoren leveringsdygtig i mellemaccelerationerne. Det koster bare lidt på brændstoføkonomien. At den har kræfterne gør Fiesta til en køredynamisk oplevelse, og det er ikke så tit man kan sige det om øko-bilerne. De er som oftest ophidsende som en slevfuld økologisk hvedemel.

 

Operationen lykkedes

 

I Fiesta Econetic lykkedes Ford med kombinationen brændstoføkonomisk OG underholdende mini. Det koster lidt ekstra at vælge Econetic, og på brugsøkonomien skal man trille mange kilometer for at retfærdiggøre Econetic udfra rene økonomiske overvejelser. Men det grønne image er som bekendt det nye sort, og det sender de helt rigtige vi-spiser-økologisk-og-motionerer-regelmæssigt signaler på parkeringspladsen foran SuperBrugsen.

 

Spørgsmål

 

Fiesta Econetic efterlader dog et par spørgsmål. Hvorfor udstyrer Ford og alle de andre bilproducenter ikke alle modellerne med arsenalet af økonomibesparende foranstaltninger? For hvorfor kører 23.8 kilometer literen i sin dieselfiesta, når nu man ved Ford kan få den til at kører 27? Nå ja, og så må man undres over at Ford kan lave så uinspirerende en kabine som den i testbilen. Layoutet er fedt, men materialerne er håbløse og farverne er et langsomt karaktermord på begrebet kabinefarver, da nuancerne er grå, lysegrå og en udefinerbar blålig grå…

Pris – 187.000

Motor – 1.6 liter TDCi på 90 HK

Forbrug – 27 km/l

0-100 km/t på 12.3 eskunder og en topfart på 180 km/t

 

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s