VW vokser videre…

Suzuki styrer på små biler som Splash og VW på teknologi og finish. Suzuki i Asien og VW i Europa - its a match made in heaven!

Efter overtagelsen af Porsche i efteråret, fortsætter Volkswagen-gruppen med at udvide. Den 9. december offentliggjorde Suzuki og VW i en fælles pressemeddelelse, at VW køber 19,9 procent af aktierne i Suzuki for omkring 13 milliarder kroner, hvoraf Suzuki forpligter sig til at geninvesterer op til halvdelen i VW. Suzuki har 35 fabrikker og 51.000 ansatte på verdensplan og producerede sidste år 2,3 millioner biler og 3,1 millioner motorcykler. Volkswagen har 61 fabrikker og 370.000 ansatte på verdensplan, og producerede sidste år lidt over 6,2 millioner biler.

Suzukis bestyrelsesformand Osamu Suzuki udtalte i forbindelse med offentliggørelsen, at Suzukis mål med samarbejdet er at blive en ligeværdig partner med VW, og ikke ende med at blive opslugt af den germanske bilgigant.

”Vi vil samarbejde hvor det er nødvendigt og giver mening, men vores mål er at fortsætte som selvstændig bilproducent,” sagde Osamu Suzuki.

Flere analytikere peger på, at ægteskabet har en lang række fordele og kun Ganske få ulemper for begge parter. VW gruppen står stærkt i Kina, Europa og Sydamerika, mens Suzuki er stærke i Japan og i sær Indien, hvor Suzuki er klart største spiller på markedet. Også på modelsiden komplimenterer de hinanden. Suzuki er stærke på små biler og de særlige 660 cm3 modeller der dominerer i Japan, mens VW står stærkt på de større og mere luksuriøse platforme.

Alt i alt lugter det af et match made in heaven. Og selvom jeg bliver lidt kvalm ved at se VW æde det ene firma efter det andet, så virker Suzuki nu ikke til at ville lade sig selv sluge af den teutoniske gigant fra Wolfsburg. Så endelig et ægteskab født udaf visioner og ikke nød, og kan Suzuki hæve deres finish med en hjælpende tysk hånd, vil de stå til at vinde meget ved samarbejdet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s