Wraith: Forventningens glæde

Dem der siger, at forventningens glæde er den største, er ikke helt gale på den. Jeg skal ud at trille Rolls Royce Wraith i morgen, og jeg glæder mig som et lille barn juleaften. Et barn hvis forældre har vundet den store Lotto-gevinst – vel at mærke. Det bliver fabelagtigt. Men hvorfor? Rolls Royce er trods alt bare en bil. Eller hvad?

Jeg havde fornøjelsen af at køre Rolls Royce Ghost sidste år, og det var en af bilåret 2013 helt store åbenbaringer. Fordi Rolls Royce er mere en bare en bil. Den er en statement. Et udtryk for noget sublimt. Det er ikke for ingenting, at man taler om både hotellernes Rolls Royce, skrædderenes Rolls Royce eller guitarerne Rolls Royce, når man taler om det, der er det mest suveræne og gennemførte af sin art.

Sidste år var det basismodellen Ghost – hvis man kan tale om basis i Rolls Royce sammenhæng. Den var som et flyvende tæppe af overskud, håndlakeret træ og britiske dyder. Den var en form for ”ubesværethed” på hjul, der leverede luksus og power i mængder jeg aldrig har oplevet så komplet i hverken BMWs, Audis eller Mercedes topmodeller. Den var elegance og servilitet pakket i et design, der oser af selvsikker aristokrat.

Læs hele artiklen her: http://b.bilen.dk/biltests/2013/04/britisk-elegance/

Og har man haft det privilegium, at besøge fabrikken udenfor Goodwood på den engelske kanalkyst, så ved man hvorfor. Deres tilgang til bilproduktion er den perfekte kombination af tysk grundighed og britisk håndværk.

Læs mit portræt af fabrikken her: http://www.b.dk/mode/mere-end-en-bmw-i-tweed

Tilbage er der kun at glæde sig. Glæde sig til den 624 hk V12 motor der vil kaste den over fem meter lange og over to tons tunge bil til 100 km/t på under 5 sekunder. Og gøre det med den ubemærkethed, som den perfekte butler leverer avis og te på. Den ene øjeblik er det der ikke, det næste er det serveret…

Her er den - Wraith for fuld udblæsning...

Her er den – Wraith for fuld udblæsning…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s