Japansk succeshistorie

Nissan Qashqai er en kæmpe succeshistorie. Da den første generation blev lanceret, var vi mange der undrede os over, at Nissan droppede den klassiske hatchback a la Golf, og i stedet lancerede en højbenet og aparte crossover.

Nissan vidste dog hvad de gjorde, for Qashqai er blevet en langt større succes, end forgængeren Almera nogensinde blev. Og avancerne på Qashqai er givetvis større. Så tillykke til Nissan, med at have narret alle os “kloge” motorjournalister. For Qashqai er blevet en større “cash cow” end vi havde troet!

Nu er anden generation klar, og jeg har fået nøglerne. Bilen er spritny fra yderst til inderst. Største nyhed er den nye 1,2 liters turbobenzinmotor med 115 hk og så Nissans såkaldte safety shield.

Den første er decideret fremragende. Jeg savner ikke kræfter og den præsterer konsekvent 15 km/l – selvom jeg kører friskt til. Gearkassen er jeg derimod ikke begejstret for. Den er slap og slasket, og gearskift minder mig om da jeg var barn, og min mor bad mig røre gryden med brunkål.

Safetyshield er en bakke med bakkamera, overblikskamera, blindvinkelsalarmer og jeg skal give dig. Detaljerne er ikke så vigtige, men den overordnede pointe er, at Nissan med systemet rykke helt frem forrest i feltet, når det handler om sikkerhedsudstyr. Og det er flot.

Specielt når jeg sammenholder det med prisen. 250.000 kr. skal sådan en ny Qashqai koste dig. Det er rigtigt, rigtigt fornuftigt, og den nye udgave sælger da også lige så flot som forgængeren. Så bortset fra det brunkålsbløde gear, er den nye Qashqai til 4 ud af 5 stjerner.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s