Mere Mini, mindre god stil…

Nu lancerer Mini en femdørs udgave af Mini’en. Herreste gud. Hvorfor nu det? Det virker som en idé undfanget i salgsafdelingen mere end hos design. Anyways – læs mine ord fra søndagens bilsektion i Berlingske om den nye Mini nedenfor billedet. Men bottom line – set igennem mine dybt subjektive briller er: Mest nej tak!

Den er for lang og ligner dybest set en gravhund på hjul. Det bliver et nej tak herfra...

Den er for lang og ligner dybest set en gravhund på hjul. Det bliver et nej tak herfra…

MEGET MERE MINI

Af Henrik Dreboldt

Det er let at se, at det er en Mini. Men det er som om, der er noget galt. Noget med proportionerne der ikke stemmer. Den er ligesom for lang. Som en T-shirt der er hevet skæv efter vask. Eller en vingummicola en syvårig har siddet og hevet i. Forklaringen er, at den nye Mini med fem døre faktisk er længere. Hele 7,2 cm er den blevet længere mellem hjulsættene, og de er alle sammen vekslet direkte til ekstra benplads på bagsædet. Minidesignerne har også fundet seks cm ekstra albueplads på bagsædet, og det har gjort plads til en ekstra siddeplads, så der nu kan sidde tre på bagsædet. Samtidigt er den også blevet længere bag baghjulene, og det betyder at bagagerummet er vokset til 278 liter. 67 liter mere end den traditionelle tre-dørs Mini.

Den femdørs Mini er kort sagt det praktiske alternativ til den mindre tre-dørs Mini. Talknuserne hos Mini må have set et hul i markedet, som jeg har lidt sværere ved at se. For er ideen med en Mini ikke, at den skal være lille, fræk og upraktisk (bortset fra når den skal parkeres)? Den femdørs Mini ligner stadigvæk en Mini. Men det ser overvægtig og praktisk ud, og det er ikke videre frækt eller charmerende. Set igennem mine dybt subjektive anmelderbriller.

Modellen lander mellem basis-Minien med tre døre og den kommende Clubman stationcarudgave af den nye Mini. Men hvor Clubmankarossen har sin egen sære charme, der givetvis går tilbage til den originale stationcarversion af Minien, så lander den femdørs udgave i et historieløst hul uden fortilfælde. Her spiller den rollen som den frække supermodel, der er tvunget til at tage en Kansaskedeldragt på, fordi den skal fungere i en mere praktisk rolle. Men supermodeller skal være sexede – ikke praktiske. De tjanser som bedst udføres med kedeldragt, kan så oplagt udføres af dem der passer ned i en kønsløs kedeldragt. I automobilt sammenhæng er det familiebiler som Volkswagen Golf eller Ford Focus.

Den femdørs Mini bliver i gennemsnit 60 kg tungere end den tredørs, men Mini lover, at de har ikke har pillet ved den underholdende køreoplevelse, og det er en trøst. Om det holder må vi vente med at teste til Oktober. Der introduceres bilen i Danmark. Priserne er endnu ikke klar, men forvent den bliver mindst 10.000 kr. dyrere end den tredørs.

 

One thought on “Mere Mini, mindre god stil…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s