VIDEO: Lørdagslir i Alfa Romeo 4C

TEST: Alfa Romeo 4C er fejlbarlighed på hjul. Jeg kan finde på tusind gode grunde til, at du skulle vælge en Porsche Cayman. Men 4C handler ikke om “gode grunde”. Dens fejlbarelighed er en af dens styrker, for den er kompromisløs på den charmerende italienske måde. Smukt design, lav vægt, fænomenal lyd, hårde- og kørerkrævende-køreegenskaber og en kabine med læssevis af Fiat-affaldsprodukter. Den er kort sagt italiensk – på godt og ondt.

Den er kompromisløs og fantastisk smuk. Og de kiksede lygtehuse kan du erstatte med et sæt fra spider-udgaven, der har et stykke helstøbt glas. PR

Den er kompromisløs og fantastisk smuk. Og de kiksede lygtehuse kan du erstatte med et sæt fra spider-udgaven, der har et stykke helstøbt glas. PR

For at forstå dens sjæl, er man nød til at forstå dens ophav. Den er på mange måder, hvad der ville ske, hvis en Ferrari 458 Italia går ind på en bar, samler en ældre Lotus Elise op triller hjem i ungkarlehyblen og ni måneder senere får de en lille babybil. Smuk og dramatisk som en italiener, men spartansk, let og køredynamisk kompromisløs som en Lotus Elise.

Whats not to like? Den er i min optik så ubeskrivelig smuk, at jeg næsten ikke kan få vejret. Seriøst! PR

Whats not to like? Den er i min optik så ubeskrivelig smuk, at jeg næsten ikke kan få vejret. Seriøst! PR

Køredynamisk er den benhård. Testbilen har de store 19 tommer ruller på baghjulene, så selv et dæksel i vejen føles som et ankeldybt hul. Styrtøjet har ikke servo og alt er råt og direkte som i en sæbekassebil. Det er fedt for entusiasten, mens min kone ville blive vanvittig på en tur i Brugsen.

Indenfor ligner den et uhelligt skrab sammen af forskellige Fiat-produkter. Plasten er hård som i en Doblo, og jeg tror også luftdysserne er derfra. Men funktionelt fungerer alt som i en kompromisløs sportsvogn. OG så er sæderne og rattet fantastiske - og det er dybest set det vigtigste...

Indenfor ligner den et uhelligt skrab sammen af forskellige Fiat-produkter. Plasten er hård som i en Doblo, og jeg tror også luftdysserne er derfra. Men funktionelt fungerer alt som i en kompromisløs sportsvogn. OG så er sæderne og rattet fantastiske – og det er dybest set det vigtigste…

Jeg kunne blive ved med at finde ting der begejstrer for derefter at fremhæve en serie klassiske italienske tanketorsks. Men det er fejlbareligheden og den kompromisløse fokus på letvægt og køredynamik, der får mig til at elske bilen. Den er italiener. Iltert temperament, store armbevægelser, drama og en tendens til ikke at finde det højeste sted på hegnet at hoppe over, når de sekundære ting skal arrangeres.

Den er ikke meget højere end en irsk ulvehund over ryggen, og komfort kan du kigge i vejviseren efter.

Den er ikke meget højere end en irsk ulvehund over ryggen, og komfort kan du kigge i vejviseren efter.

Tag f.eks. en simpel tre-punkts-vending. Det er et mareridt. Bilen bipper infernalsk, når den sættes i bakgear. Så skal du finde gearskiftevælgeren på det drejede ret, der står + på, for at få den i første. Så triller du et par meter. Bremser. Trykker på R-knappen, der sætter den i bak. Den bipper igen infernalsk. Manøvren gentages indtil bilen er vendt. Eller du bløder ud af ørene af bip-lyden. Eller dine kontorarme er trætte, da bilen jo ikke har servostyring.

Det virker. Men det er forbandet ubekvemt. Men igen. Du køber ikke en Alfa Romeo 4C for at bakke. Den skal køre frem, og det kan den, så fuglene synger. Eller det tror jeg. Du kan ikke høre noget for motorlarmen, og glem alt om at føre en samtale. Den hysteriske 1,75 liters turbomotor på 240 hk overdøver alt. Og sådan kunne jeg blive ved. Men ved du hvad, se min video på b.dk, og dan dig dit eget indtryk af Alfas hysteriske spradebasse…

Se Alfa Romeo 4C videotest her: http://www.b.dk/livsstil/alfa-romeo-4c-vil-helst-bare-koere-fuld-skrue

 

One thought on “VIDEO: Lørdagslir i Alfa Romeo 4C

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s