WEEKENDLIR: Triumph i britisk tidslomme

Er du til klassiske biler? Er du til England? Så SKAL du tage med et smut til the Cotswolds i en klassisk engelsk sportsvogn. Det er essensen af kuffertogkoerehandsler.dk, og jeg elskede hver en kilometer i den gamle Triumph TR6 fra 1974. Kombinationen mellem lyden af den gamle rækkesekser, de snævre veje og de pittoreske landsbyer var fuldstændigt fantastiske.

Måske billedet ikke står helt skarpt, men det er svært at køre klassiske vogn og skyde selfie med et spejreflekskamera. Men det fanger stemningen af vind i håret og rullende grønne marker.

Måske billedet ikke står helt skarpt, men det er svært at køre klassiske vogn og skyde selfie med et spejreflekskamera. Men det fanger stemningen af vind i håret og rullende grønne marker.

Den ældre dame smiler venligt, da hun kommer med menukortet. Hun ligner en engelsk udgave af den søde gamle dame uden på småkagepakkerne fra Karen Wulff. I Danmark ville hun for længst være spyttet ud af arbejdsmarkedet og erstattet af en tyggegummityggende blond evighedsstuderende. Det ville hun i virkeligheden også i England.

Men det her er ikke England som det opleves i London, Manchester eller Brighton. Det her er The Cotswolds. En overklassetidslomme to timers kørsel nordvest for London. Det er her, de dyre drenge og piger holder til i weekenden, og man forstår godt hvorfor.

Den ældre dame er skriggul, og den sekscylindrede rækkemotor er en fryd for øret. Bilen er en trillende tidslomme fra dengang Beatles toppede og den britiske motorindustri var på vej i sin grav.

Den ældre dame er skriggul, og den sekscylindrede rækkemotor er en fryd for øret. Bilen er en trillende tidslomme fra dengang Beatles toppede og den britiske motorindustri var på vej i sin grav.

Landsbyerne er som en kulisse til Barnaby. Stenkirker, lave skæve huse og et par pubber med navne som »The Hound and Horseman« eller »The Lion & Bear«. Mellem landsbyerne snor de smalle veje sig mellem høje hække og stendiger. Kommer der modkørende, er det helt ned i fart og ind til siden.

Biler og æstetik

Bilen er en Triumph TR6 fra 1974, og er en fornøjelse at køre. Den er lejet hos theopenroad.co.uk, der har en hel flåde af klassiske biler i alle prisklasser. Fra den smukke og elegante Jaguar E-type, til den lille, men charmerende Triumph Spitfire. De kan lejes for en dag fra 750 kr. inkl. forsikring, og Tony Merrygold, der ejer theopenroad.co.uk, er grundig i sin introduktion til bilerne, og gavmild med gode råd til, hvad du skal besøge.

På cotswoldsvintagetours.com kan man finde en række turruteforslag. Der er forslag til både de historieinteresserede, dem, der gerne vil shoppe, og dem, der bare ønsker at indsnuse landsbyernes charme. I virkeligheden bør man sætte et par dage af til visitten og overnatte på en af de mange B&Bs i området.

Du kan læse hele historien fra the Cotswolds på b.dk, hvor den optræder i sin fulde længde – som trykt i Berlingske Rejseliv. Bare tryk på linket:-)

http://www.b.dk/rejseliv/en-koeretur-i-britisk-klassiker

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s