Paris Motorshow: Biler jeg SKAL se og savle over…

Er i Paris. Byernes by. Men ikke kun for at spise croissanter og confit de canard. Det er tid til årets store efterårsmotorshow, og i år holdes det i Paris. Og jeg glæder mig. Stiger på metroen lige om lidt, og tager til udstillingshallerne ved Porte de Versailles. Her er listen over dem jeg glæder mig allermest til. I ikke prioriteret rækkefølge:-)

Jaguar XE

Jaguars BMW 3-serie dræber XE. Glæder mig til at se den i stål, glas og gummi.

Briternes første “folkevogn” efter den uheldsvangre Mondeobaserede X-type fra 2001. Jaguar XE skal lokke kunderne ud af deres BMW 3-serier og Mercedes C-klasser, og visuelt er den godt kørende. Men har kun set den på billeder, og det skal blive godt at se, om den i virkeligheden har samme x-faktor som på billeder.

Land Rover Discovery Sport

En anden englænder jeg glæder mig til. Den er mindre end Discovery og erstatter på sigt Land Rover Freelander. Og så er den proppet med ny teknologi. Lækkerier.

Fiat 500X

Bilen der skal “redde” Fiat-Chrysler gruppens europæiske 2014 – der på mange måder ikke har været et imponerende år. Den er magen til Jeep Renegade – men med mindre udstyr og nærigere motorer. Og naturligvis det nuser Fiat 500 look. Spændende…

Fords familieflyttere

Ny front og et generelt facelift, skal give C-Max krudt til at forsvare titlen som mest velkørende MPV mod f.eks. den nye BMW 2-serie Active Tourer.

Ny front og et generelt facelift, skal give C-Max krudt til at forsvare titlen som mest velkørende MPV mod f.eks. den nye BMW 2-serie Active Tourer.

Ford viser en faceliftet Ford C-Max, en Grand C-Max og den næste S-Max. Fords familieflyttende Max-modeller har altid været de mest velkørende familiecontainere, og med nye fronter ser de umiddelbart indtagende ud. Men de skal ses i virkeligheden.

Mercedes brølaber

Giv mig en enkelt linje, der ikke giver bilen attitude. Nej vel - den er bare godt gammeldags vellykket.

Giv mig en enkelt linje, der ikke giver bilen attitude. Nej vel – AMG GT er bare godt gammeldags vellykket.

Mercedes viser deres nye AMG GT, som jeg var i Stuttgart og se for et par uger siden. Spændende. Men ikke så spændende som den nye Mercedes C63 AMG. Den deler drivlinjer (med enkelte modifikationer) med AMG GT, og det bliver fedt at se hvordan Mercedes hardcore C63 kommer til at se ud – nu med en 4 liters V8’er under hjelmen fremfor en 6,2 liters…

Der kommer også en faceliftet B-klasse. Men. Altså. Den glæder jeg mig ikke rigtigt til at se…

BMW – med mere X…

BMW vil sandsynligvis vise en ny X6 – den aparte “SUV-avler-bastard-på-en-coupe” mobil, en faceliftet X5 og 2-serie cabriolet. Men ikke noget revolutionerende. Med mindre de smider en ny i-model i ilden. Man har jo lov at håbe…

Audi A4 – måske… 

Audi viser nok en cabrioletudgave af den nye TT, og hvis vi er heldige får vi en ny A4 at se. Men intet er bekræftet, og det er med til at gøre biludstillinger spændende…

Honda med ny Type-R

Honda kommer til at vise den nye Civic Type-R. En legendarisk underholdende hatchback, og det skal blive godt at se den i levende live. Og måske vi får nyt på NSX-fronten.

Koreanske fristelser?

Den ser fornuftig ud, kommer givetvis til at køre som at stikke tungen ud ad vinduet og levere masser af værdi for pengene. Så mon ikke den nye Hyundai i20 bliver en dansker favorit?

Den ser fornuftig ud, kommer givetvis til at køre som at stikke tungen ud ad vinduet og levere masser af værdi for pengene. Så mon ikke den nye Hyundai i20 bliver en dansker favorit?

Nej – egentligt ikke. Men der kommer både en ny Hyundai i20 – som godt kan blive rigtigt spændende for de danske forbrugere. Og en ny Kia Sorento, som er himmelråbende ligegyldig for de danske forbrugere.

Mazda med sportsvogn

Viser den nye Mazda MX-5. Der bliver fantastisk – selvom den ser lidt kedelig ud på billeder…

Mini med mere generisk design

Den er for lang og ligner dybest set en gravhund på hjul. Det bliver et nej tak herfra...

Den 5-dørs Mini er for lang og ligner dybest set en gravhund på hjul. Det bliver et nej tak herfra…

Noget af det jeg glæder mig mest til, er at få lov at sludre med Anders Warming. Han er dansker og chefdesigner for Mini. Ham vil jeg spørge om, hvor grænsen går for at tærske langhalm på de samme streger. Nuvel – Mini ser charmerende ud. Men de har lavet biler, der ikke har ændret sig alverden siden 2001. Hvornår skal de videre i teksten? Den 5-dørs Mini, som Mini viser i Paris, er et godt eksempel på, at stillestående vand bliver trist og fordærvet. I min optik…

Peugeot – med friske streger og vanvittig SUV

Quartz viser grundideen til en kommende 3008. Så er det den underlynme slut med at ligne en flodhest på vej op af et vandhul...

Quartz viser grundideen til en kommende 3008. Så er det den underlynme slut med at ligne en flodhest på vej op af et vandhul…

Franskmændende har med chefdesigner Gilles Vidal i spidsen, fået styr på deres design og dermed stil. Kombineret med fornuftige drivlinjer, er Peugeot i bedre form end længe. De viser designkonceptet Exhalt, der bare skal få os til at klappe i hænderne. Den ser godt ud på billeder – så det er hermed gjort. Og så viser de det outrerede SUV-koncept Quartz, som kommer til at danne basis for den næste 3008. We like – men den skal naturligvis også først lige tages i øjesyn i virkeligheden.

Volkswagen med ny Passat og højbenet Golf

Tyskernes belt store nyhedsslasker er den nye Passat. Den ser knivskarp ud, er stoppet med ny teknologi og får alle tænkelige drivlinjer. Spændende. Læg dertil en offroad-lignende Golf Alltrack, og jeg skal helt sikkert forbi Volkswagen-standen. Også selvom deres show-modeller aldrig er sexede som f.eks. Fiats…

Renaults artsy folkeflytter

Renault viser en ny Espace. Bilen der gjorde MPV-konceptet kendt i Europa. Det bliver … fint tænker jeg.

Skoda med nye Fabia

Skoda har en ny Fabia på standen. Den bliver .. fin … tænker jeg. Men giver ikke hjertebanken i brystkassen på en automobilnørd.

Opel med ny Corsa

Den ser umiddelbart besnærende ud den nye Opel Corsa...

Den ser umiddelbart besnærende ud den nye Opel Corsa…

Endnu en vigtig men ikke synderligt ophidsende nyhed. Vi skal se den nye Corsa i virkeligheden. Det kan blive en potentiel danskerbil, så der skal skydes billeder og video til BT TV på fredag.

Citroëns DS-drømme

Citroën viser konceptbilen DS Divine. Den ser… vanvittig ud. Og det kan Citroën. Hvad det skal munde ud i helt konkret, det vil tiden vise.

Alle de andre – damerne, superbilerne og de skæve indslag

Udover alle de konkrete biler kommer udstillingen til at handle om alle de sædvanlige automobilshowselementer… Det vil sige smukke italienske kvinder på Fiat-koncernens stande, nogle spændende superbiler og nogle outrerede 2,3 og 4-hjulede mobilitetskoncepter til vores børns og børnebørns transportbehov. Jeg glæder mig – og lover naturligvis at dele de bedste sager med jer her på bloggen i løbet af den kommende uge!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s