WEB-TV: Med licens til at nakke tyske prestigebiler

En af de biler, der imponerede mig mest i Paris, var den nye Jaguar XE. En bil bygget ved hjælp af udstrakt brug af aluminium og magnesium, og en bil der ligner noget som både Audi, BMW og Mercedes bør være alvorligt bekymret for.

Jaguars BMW 3-serie dræber XE. Glæder mig til at se den i stål, glas og gummi.

Jaguars BMW 3-serie dræber XE. Og den ser akkurat lige så ond ud i virkeligheden…

Den lanceres først og fremmest som sedan som på billedet. Men senere kommer der givetvis både en stationcar og en firehjulstrukken udgave – hvis bilen vel at mærke får den succes, som designet ligger op til. Et forsigtigt gæt er, at det gør den.

Med Jaguars toliters dieselmotor, der yder 163 hk, og manuel gearkasse er den køreklare vægt 1.474 kilo, hvilket er 70-75 kilo mindre end Audi A4 2,0 TDI og den nye Mercedes C 220 Blue Tec samt 20 kilo mindre end BMW 320d. XE lanceres også med en 4-cylindret, toliters turbobenzinmotor, der yder 200 hk eller 240 hk. Topmodellen får samme treliters kompressor-V6’er som i F-Type – ydelsen er 340 hk, 0-100 km/t er klaret på 5,1 sekunder, fire tiendedele hurtigere end BMW 335i.

Se web-tv indslaget fra Paris her: http://www.b.dk/tech/britisk-bmw-draeber

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s