Første indtryk af ny Audi A1

Er lige landet i Sydfrankrig, og kørt den faceliftede Audi A1 1.0 TFSI de 38 km fra Nice til Monte Carlo. Bilen er faceliftet og får bland andet et hav af nye individualiseringsmuligheder med nye farver og plastikkomponenter, når den lander i Danmark i starten af 2015.
20141210-140333-50613324.jpg

Største nyhed er den nye 3-cylindrede 1,0 liters benzinmotor på 95 hk. Det er Volkswagengruppens første 3-cylindrede turbobenzinmotor, og vi kommer til at se den i et hav af Audi, VW, Skoda og Seat biler i de kommende år.

Førstegangsindtrykket er fremragende. Den trækker solidt og leverer rigeligt med muskler, til flade Danmark. I Sydfrankrig er den udfordret på de stejle stigninger.

0-100 er klaret på 10,9 sekunder, topfarten 192 og forbruget er 23,3 km/l. Førstegangsindtrykket er overvejende positivt, og kan de holde prisen på ca 215-220.000 kr., er det bilen man skal vælge.

TILFØJET: Her til eftermiddag tog jeg så en tur i den nye 3-cylindrede 1,4 liters turbodiesel, der yder 90 hk. Med 230 Nm  fra 1.500 o/min, leverer den et solidt bundtræk. Den er lidt støjende ved kraftige accelerationer, og der skinner det igennem, at den er 3- og ikke 4-cylindret som sin storebror på 1,6 liter. Forbruget er på ca. 28 km/l – afhængigt af fælge og dækmontering, og det er rigtigt fornuftigt. I de sydfranske bjerge er den klart mere potent end den nye lille 1,0 TFSI. Men i Danmark tror jeg, at jeg vil holde mig til 1,0 TFSI. Den bliver billigere og er frisk nok til by og landevejskørsel i kongeriget.

Visuelt liger A1 sig selv, og der er da også mestendels tale om tilføjelsesmuligheder på udstyr og farvekombinationer.

Visuelt liger A1 sig selv, og der er da også mestendels tale om tilføjelsesmuligheder på udstyr og farvekombinationer.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s