JLKLNDR: Til ur-nørdernes grædemur i en Bentley

GAVEIDÉ: Hvad har Top Gun tilfælles med fattige schweiziske bjergbønder? Mere end man skulle tro, skal det vise sig. Jeg besøgte for nogen tid siden urfirmaet Breitling i en Bentley, til et kig ind bag facaden hos den 130 år gamle urproducents fabrik i La Chaux de Fonds.

Navitimeren er en af Breitlings fyrtårnsmodeller, og den foretrækkes af piloter verden over. (PR-FOTO)

Navitimeren er en af Breitlings fyrtårnsmodeller, og den foretrækkes af piloter verden over. (PR-FOTO)

Besøget gav et fascinerende indblik i produktionsprocessen. Breitling laver urene (ikke Quartz-modellerne) helt fra bunden af, og fra råmaterialet ankommer, til uret er færdigt, går der over et år. Læs hele min historie om urmærket Breitling på berlingskes website her:

http://www.b.dk/mode/breitling-fylder-130-aar

Endeligt fremme. 30 minutter forsinket. Kikset at komme for sent til et besøg på en urfabrik...

Endeligt fremme. 30 minutter forsinket. Kikset at komme for sent til et besøg på en urfabrik…

På billedet lige ovenfor, er jeg lige ankommet. Den orange-røde Bentley var udlånt af Breitling og Bentley i fællesskab. Det er en W12 motoriseret sag med små 700 hk. Den perfekte bil at køre fra DK til Schweiz i. Læs mere om bilen og selve køreturen her: http://b.bilen.dk/biltests/2014/11/britisk-kilometerknuser/

Nå. Men tilbage til urene og La Chaux de Fonds.

Breitlings fabrik i udkanten af La Chaux de Fonds er holdt i en stram arkitektur - i modsætning til nogle af firmaets ure, som til tider bliver en anelse for bling-agtige, på den nyrige russiske facon... (PR-FOTO)

Breitlings fabrik i udkanten af La Chaux de Fonds er holdt i en stram arkitektur – i modsætning til nogle af firmaets ure, som til tider bliver en anelse for bling-agtige, på den nyrige russiske facon… (PR-FOTO)

Hvis du overvejer et Breitling som julegave til en du holder af, så starter priserne ved ca. 12.000 kr., og de fortsætter så højt som privatøkonomien rækker, hvis man går efter en topmodel dyppet i guld og ædelstene.

Hvis modtageren er en ur-tosse, er det dog en endnu bedre idé, at inviterer vedkommende en tur til La Chaux de Fonds. Her ligger de fleste af de andre store urproducenters fabrikker nemlig også. En del har åbent for offentligheden (dog ikke Breitling. Desværre), og du kan også købe ure og merchandise ved en del fabrikker. Så selvom et ur er en fed julegave, så er en tur til urnørdernes grædemur i virkeligheden en federe gave. Så to flybilleter til Zürich og en lejet bil i tre dage, og du har gaven der vil gøre enhver urentusiast gladere end for et nyt ur.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s