Træ-ski-snedkerne fra Amager – mød Woodcouture

Jeg er elsker nørder. Entusiaster som går til deres arbejde med passion, energi og nidkærhed. Som kan ligge vågen om natten over en eller anden detalje, og i stedet for at vende sig og sove videre kravler i arbejdstøjet, kører ind på værkstedet, fyrer op i kakkelovnen og får styr på detaljen. Sådan er Petter og Sigurd. De er passionerede trænørder og arkitekter, og har firmaet Woodcouture sammen.

Sigurd og Petter fra Woodcouture med deres træski. Jeg mødte dem på surf&skis snowcamp 2014 i Sölden, og det er for fucking seje, med deres nørdede træski og autentiske entusiasme omkring produktet...

Sigurd og Petter fra Woodcouture med deres træski. Jeg mødte dem på Surf & Skis Snowcamp 2014 i Sölden, og det er for fucking seje, med deres nørdede træski og autentiske entusiasme omkring produktet…

Jeg møder dem i Sölden i Østrig i november på Surf og Skis Snowcamp 2014, hvor de står med deres træski mellem alle de moderne skiproducenter. De lignede en anakronisme med skindhuer og træski. Som om de var kørt til det forkerte årti. Eller århundrede. Men i virkeligheden er de nørder, der ved hvad de laver, og selvom deres ski er dyrere end de fleste metervare (et par koster 9.500 kr.), så virker de faktisk på pisten.

Petter på nogle af sine egne træbredder for fuld udblæsning ned ad pisten i Sölden. Bare fordi de er lavet på Amager, så betyder det ikke de ikke duer i de helt høje bjerge...

Petter på nogle af sine egne træbredder for fuld udblæsning ned ad pisten i Sölden. Bare fordi de er lavet på Amager, så betyder det ikke de ikke duer i de helt høje bjerge…

Hjemvendt til Danmark kan jeg ikke glemme dem og deres ski. De er for fede (både ski og Woodcouture gutterne), og historien om de passionerede trænørder fra Amager må ud. Tager fat i Christian Friis Johansen, ejer og chefredaktør på Luxury Aficionados, og han vil rigtigt gerne have historien. Så i fredags møder jeg Petter Brandberg i Woodcoutures værksted på Amager, til en snak om ski, passion og træarbejde i al almindelighed. Det kommer der en Luxury Aficionados historie ud af en gang i starten af 2015. Men her er et par brudstykker fra interviewet.

Om engagemant…

“Vi har verdens bedste job. Ting bliver bedre, når man ikke kan sove og blive nød til at køre på arbejde midt om natten. Det er aldrig en bue eller hjørne vi ikke har rørt fire gange.”

 Hvad siger din kone?

“Hun sover” svarer han – let undrende…

Om passion…

“Gør det du er god til. Så bliver det godt. Går du op i penge, så arbejder du for penge. Ikke for arbejdets skyld. Når vi kører afsted på skiferie for at vise skiene frem, så tænker jeg: Det her er arbejde!”

Om arbejde…

“Vores børn vil hellere være her, end i institutionerne. Sigurd spurgte sin 7-årige datter, hvad det vil sige at gå på arbejde, og hun svarede, at det betyder, at man bygger ting med sine venner.”

Om andet arbejde end skiene…

“Lige nu har vi to par ski i ordre, et pant system til kommunen, en israeler der har bestilt en elefant i træ i fuld størrelse. Så tegner vi på en gård til et bofællesskab i Albertslund. Vi har bygget kasser til eksklusive ure og dildoer i noget meget specielt træ.”

Se Petter lave et par ski på fem minutter i den her fabelagtigte video…

https://www.youtube.com/watch?v=jOfBN5jS7Q0

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s