Besøg en gammel dame

HOTELTJEK: Jeg har besøgt gamle damer. Ikke rigtige damer, men hoteller. Jeg ELSKER de gode gamle traditionelle hoteller. Dem med fem stjerner og en laaaang historie. Jeg kalder dem for “Gamle Damer”. Det er dem, hvor service er en umærkelig formsag, og ALT kører snorlige. Det er dem, der ikke prøver for hårdt, og dermed kommer til at fremstå overivrige (som en del nye designhoteller). I Danmark er det hoteller som f.eks. D’angleterra

Dolder Grand Hotel er tæt på at være mit europæiske favorithotel. Det er en hyldest til den schweiziske hotelskoletradition, og et eksempel til efterfølgelse for alle hoteller, der vil leverer en klassisk fem-stjernet oplevelse.

Dolder Grand Hotel er tæt på at være mit europæiske favorithotel. Det er en hyldest til den schweiziske hotelskoletradition, og et eksempel til efterfølgelse for alle hoteller, der vil leverer en klassisk fem-stjernet oplevelse. Sublim service, sublim beliggenhed og sublim indretning og vedligeholdelse. (Foto – PR)

Helt grundlæggende har jeg det lidt ambivalent med hoteller. Måske fordi jeg i kraft af mit arbejde besøger så mange. Når bilproducenterne introducerer nye modeller, så flyver de os motorskribenter ind til den samme by i Europa, hvor vi så kan teste bilerne. Det er som oftest med en overnatning. Jeg prøver rigtigt mange nye biler i løbet af et år, så det bliver til rigtigt mange hotelovernatninger. I starten faldt jeg pladask for de funky hoteller, hvor værelserne var iklædt pianolak eller svøbt i hvidt læder. De outrerede og vilde designhoteller, hvor det er en næsten psykedelisk oplevelse, bare at træde ind ad døren. Men dem blev jeg ret hurtigt træt af. For ærlig talt, så er det frustrerende at skulle bruge ti minutter på bare at finde en stikkontakt, fordi den er “skjult” bag et eller andet funky klap-panel i væggen.

Men de gode gamle hoteller, dem er der ALDRIG noget i vejen med. Hoteller der har overlevet i hundrede år, og har opbygget navne, som gør dem til lokale seværdigheder i sig selv. Hoteller hvor man mødes af en ulasteligt klædt herre med høj hat foran hovedindgangen, som med et bredt smil holder døren og byder velkommen. De er decideret fremragende, og gør et arbejdsvisit til en afslappende fornøjelse istedet for en anstrengende fornøjelse.

Anyways – fordi jeg er så begejstret for dem, så har jeg skruet en lille liste sammen med 5 “Gamle Damer”, som jeg allesammen har boet på, og alle sammen satte pris på at bo på.

Så står du og overvejer et lækkert weekend ophold i opulente rammer med suveræn service, så tjek min liste ud her på Berlingskes Rejselivssektion.

Og hvis ikke du gider, så er her listen (Dolder Grand er naturligvis også på…) – inkl et enkelt billede til hver:

Gran Hotel La Florida Barcelona - klassisk tilbagelænet med Barcelonas bedste udsigt!

Gran Hotel La Florida Barcelona – klassisk tilbagelænet med Barcelonas bedste udsigt!

Hotel Martinez i Cannes med egen strandklub. Fest som man gjorde det i 20'erne - eller som filmfolket gør hvert år, når de rykker ind til den årlige filmfestival.

Hotel Martinez i Cannes med egen strandklub. Fest som man gjorde det i 20’erne – eller som filmfolket gør hvert år, når de rykker ind til den årlige filmfestival.

Er du en Player? Hvad end set er i den ene eller anden forstand, så vil du elske Hermitage...

Er du en Player? Hvad end set er i den ene eller anden forstand, så vil du elske Hermitage i Monaco…

Sydengland fra sin bedste side. South Lodge er til stille afslapning med the, scones, lange gårture i parken og en whiskey i hotelbaren om aftenen.

Sydengland fra sin bedste side. South Lodge er til stille afslapning med the, scones, lange gårture i parken og en whiskey i hotelbaren om aftenen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s