Se Breitlings spritnye retro-ur!

LIVSSTIL: Breitling fejrer et rundt hjørne med det besnærende jubilæumsur Transocean Chronograph 1915. Et ur i retrostil med et spritnyt Breitling urværk. Jeg besøgte fabrikken i efteråret i en lånt Bentley (læs historien her), så jeg er positivt forudindtaget. Men den her elegante fætter havde jeg alligevel ikke set komme!

Transocean Cronograph 1915. Nyfortolkningen af det 100 år gamle Breitling-ur, hvor knappen til at kontrollerer stopuret, var flyttet ud på siden, for at gøre plads til remmen. Og voila - et Breitling til håndledsbrug.

Transocean Cronograph 1915. Nyfortolkningen af det 100 år gamle Breitling-ur, hvor knappen til at kontrollerer stopuret, var flyttet ud på siden, for at gøre plads til remmen. Og voila – et Breitling til håndledsbrug.

For 100 år siden, fik Gaston Breitling  den fremragende ide, at flytte knappen man stopper, starter og nulstiller stopuret med, ud på siden af urkassen, og dermed gøre det muligt, at putte en rem på fabrikkens ure, og sælge dem som armbåndsure. Sådan kort fortalt. Det er den historie det nye ur fejrer.

Bretilings første chronograph til håndledsbrug så sådan her ud, og det er uret, som jubilæumsmodellen er inspireret af. Smukt ikke?

Bretilings første chronograph til håndledsbrug så sådan her ud, og det er uret, som jubilæumsmodellen er inspireret af. Smukt ikke?

Det nye ur blevet kun produceret i 1.915 eksemklare, så det er om at komme ud af busken, hvis du vil sikre dig et af dem.

Mest interessant ved nyheden er det nye B14 urværk. Det er langt fra hvert år, at fabrikken introducerer et nyt værk. Hvad der gør det så fabelagtigt, vil jeg lade de ægte ur-eksperter om at forklare. Jeg er blot aficionado.

Men her er et uddrag af pressemeddelelsen, der handler om selve værket. Hvis du er ægte nørd, og gerne vil vide lidt mere…

A monopusher chronograph with double column wheel

To celebrate this major milestone in its history, and the history of watchmaking, Breitling has created the Transocean Chronograph 1915. Far from contenting itself with a mere re-edition of the original model, the firm has chosen to reinterpret it from both technical and aesthetic angles. The steel case, designed in the pure style of the Transocean collection, features the famous pushpiece at 2 o’clock, but expressed in a redesigned, elongated and smoothly integrated form that further enhances its functionality. A concern for comfort and ergonomics that would doubtless have pleased Gaston Breitling. To ensure that this single pushpiece can successively handle the start, stop and zero-reset functions, the Breitling watchmakers and engineers have developed the new hand-wound Manufacture Breitling Caliber B14, officially chronometer-certified, equipped with a clever two-tiered double column-wheel system activated by chronograph controls also arranged on two levels.

 

 

Sådan ville jeg vælge det. Med brun læderrem. det er håndledslækkerier, så det kan blive til noget!

Sådan ville jeg vælge det. Med brun læderrem. det er håndledslækkerier, så det kan blive til noget!

Anyways – jeg vil bare slutte af med at konstatere, at dem der tror, at Breitling-ure kun er kæmpeure med diamanter til rappere og filmstjerner, de tager grueligt fejl. Det her nye Breitling  definerer elegance på håndledet. I min optik…

Læs min artikel til Berlingske om Breitlings 130 års fødselsdag her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s