Seats højbenede SUV-ambitioner

KONCEPT: Endeligt fik spanske Seat lov til at præsenterer den SUV, som de i et par år har gået og puslet med. 2014 blev et flot år for spanierne, hvor de præsterede en tocifrede vækstrate og solgte markant flere Leon end Ibiza end tidligere – med deraf følgende højere avancer totalt set på det europæiske marked. Om det er de mere positive vinde, der endeligt har skabt plads til seriøse lanceringsplaner på SUV-fronten er svært at spå om. Men nu er den her endeligt i konceptformat. Navnet er 20V20, og henviser samtidigt til Seats visioner for 2020.

Seats SUV skal dele teknik med den nye VW Tiguan og afløseren til Skoda Yeti, og lanceres engang i 2016.

Seats SUV skal dele teknik med den nye VW Tiguan og afløseren til Skoda Yeti, og lanceres engang i 2016.

Baseret på MQB-platformen som også Leon står på, ligner den et stærkt alternativ i en ellers konkurrenpræget klasse, hvor markedslederen Nissan Qashqai sidder tungt på flæsket.

Bilen skal eftersigende produceres hos Skoda i Tjekkiet, og får derfor en del tilfælles med afløseren for Skoda Yeti. Men det er ikke nogen dårlig ting. Yeti har altid imponeret. Den bliver i udgangspunktet en fempersoners, og der er ingen tale om en længere syvpersoners udgave.

Visuelt deler den designsprog med Seat LEon. Skarpe linjer og masser af karakter - kombineret med 20 tommer fælge og plastiklister til offroadtæsk.

Visuelt deler den designsprog med Seat LEon. Skarpe linjer og masser af karakter – kombineret med 20 tommer fælge og plastiklister til offroadtæsk.

Med en stribe VW-koncern drivlinjer og et kækt design, kan det her blive bilen, der giver Seat den ekstra medvind der skal til, hvis tallene på bundlinjen endeligt skal gøres sorte. Desværre kommer bilen først i 2016, og det er alt for tidligt at spå om en pris.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s