ANDEN DATE: Bedste minibil lige nu!

WEB-TV BILTEST: Efter en heftig omgang speeddating, blev 11 minibiler til fire. De fire bedste minibiler lige nu er i min bog: Opel Corsa, Hyundai i20, Mazda 2 og Renault Clio. Alle testbilerne er i næsthøjeste udstyrsniveau med den næstmindste benzinmotor. Det er det setup, som de fleste kunder vælger.

Renault Clio er sædvanligvis min favorit i miniklassen, men nu har den fået kvalificeret modstand.

Renault Clio er sædvanligvis min favorit i miniklassen, men nu har den fået kvalificeret modstand.

Renault Clio er min sædvanlige favorit. Og den holder stadigvæk. Til 145.000 kr. får du mere udstyr end hos konkurrenterne. Den er bilen til den snusfornuftige bilkøber, der godt kan lide noget visuelt spræl. Er du til farvede brillestel og tager du altid en ekstra portion ved tag-selv-buffeten (selvom du egentligt er mæt, men restauranten skal jo ikke tjene på dig!), så er Clio bilen til dig.

Hyundai i20 i Malaga centrum. En europæisk designet bil til europæiske kunder. Det luner i en tid hvor mantraet syntes at være globale og ens biler til alle.

Hyundai i20 er stor, elegant og skruet rigtig fornuftigt sammen. Materialekvaliteten er fin, men den “gammeldags” motor mangler punch.

Hyundai i20 er blevet en af mine darlings. Den ser elegant ud, oser af kvalitet og med 5 års garanti uden kilometerbegrænsning, er den særdeles fornuftig. Køreegenskaberne er til den kedelige side, og motoren ikke imponerende. Men til 149.900 får man solidt med udstyr og klassens mest rummelige bil, og så skal man vel ikke klage. Den er valget til den stilbevidste forsigtigfrans. Typen der selv betaler lidt ekstra ind på sin pension hvert år, for man ved jo aldrig…

Opel Corsa er den voksne minibil.

Opel Corsa er den voksne minibil.

Opel Corsa er spritny, og selvom den genbruger elementer fra forgængeren, så mærkes det ikke i testbilen. Den er den dyreste af de fire biler i det her felt, men også den mest voksne. Motoren er en decideret fremragende 1,0 liters turbomotor på 90 hk. Den er viberationsfri og koblet med en veldisponeret 6-trins gearkasse. Sammen med et par solide forsæder og et tykt rat, så giver Opel Corsa bare mest fornemmelsen af rigtig bil. Af at køre i en bil fra klassen over. Bagsædeplads har den dog mindre af end i20, og på materialevalg i kabinen, har den også et par udfald i forhold til koreaneren. Kombineret med en dårligere garanti, så er den fine tysker indhentet af den ambitiøse koreaner. Men er det udelukkende på solid-bil-fornemmelse du køber bil, så er Corsa dit valg.

Smart og velkørende, men det kniber med pladsen.

Smart og velkørende, men det kniber med pladsen.

Mazda 2 er den bil af de fire her, der giver mig det største smil på læben. Motoren er en 1,5 liters uden turbo men med høj kompression. Den leverer 90 hk, og er koblet med klassens bedste gearkasse. En vinderkombination! Design og køreegenskaber er også i vinkel, så hvorfor ikke bare udnævne Mazda 2 til vinder? Fordi bagsædet er småt, bagagerummet ikke imponerende og så betyder den høje hoftelinje, at børn vil have svært ved at se ud af de bagerste sideruder. Det er fløjtende ligegyldigt, hvis du er single og kun bruger bagsædet til sportstasker. Men har du børn, så er Mazda 2 tæt på at være ude fra start. En fremragende vogn, der altid fortjener en prøvetur. Men en bil med både store plusser og minusser.

Det var den korte version. Hvis du vil have den lange gennemgang, så se med her på Berlingskes web-tv, hvor jeg har begået en mere solid video-test af de fire biler: http://www.b.dk/livsstil/anden-date-hvem-skal-med-hjem

2 thoughts on “ANDEN DATE: Bedste minibil lige nu!

  1. Var lige nødt til at google for at få Mazdaen fra en anden vinkel, men ja, jeg skal da godt nok love for at den fører sig frem med en høj hoftelinje. Det snævre rudeparti synes jeg heller ikke bidrager særlig positivt til æstetikken. Så virker de andre noget mere harmoniske.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s