Tag med til CL-finalen!

FODBOLD: Champions League finalen står i år mellem Juventus og FC Barcelona. Jeg tror det bliver en spændende kamp. Som det var tilfældet sidste år, så vil jeg være at finde på stadion. Efter at have tilbragt en dag med at diskutere el-biler med Nissan (Og der er en del at diskutere… Bare læs min test af Nissan Leaf her).

Sidste års finale var fabelagtig. Jeg holdt med Atletico Madrid. De tabte desværre. I år holder jeg med Juventus. Fordi de er italienere, og fordi de sikkert også taber. Klassisk dansk underdog-sympati.

Jeg er lidt i tvivl, om jeg egentligt hører til på lægterne til finalen. For 10 år siden så jeg alle tv-kampene fra Champions League. Det gør jeg ikke længere. Har ikke tid. Desværre. Så er ikke længere tæt på fodbolden. Men når jeg ser de passionerede fans gå amok, som jeg så dem sidste år i Lissabon, så føles det en anelse forkert, at tage plads på stadion. De ville give deres venstre arm for en plads, og jeg sidder bare sammen med alle de andre sponsortosser på de dyre pladser. Men jeg luner mig ved, at det er Juventus der er i finalen. Holdets mange gamle profiler spillede også dengang min fodbold-troværdighed var intakt, så jeg tager denne finale med, og så lover jeg at overlade pladserne til de ægte fans fremover.

Det er her på det olympiske stadion i Berlin, at årets Champions League finale spilles. Det bliver med garanti en stor kamp!

Det er her på det olympiske stadion i Berlin, at årets Champions League finale spilles. Det bliver med garanti en stor kamp!

Sidste år var jeg som sagt i Lissabon. Det var en kæmpe oplevelse, og det kom der nedenstående historie ud af, som blev bragt for nyligt i både Berlingske og BT. Læs den, og bliv inspireret til at følge braget på lørdag. Det bliver stort…

 

Når bolden ruller i

Berlin

De har forberedt sig i ugevis. Lige siden det lå fast, at deres hold ville komme i finalen. Nu er dagen kommet. Dagen, der afgør, om deres helte kan løfte pokalen med de store ører. Den ultimative bedrift på klubniveau i Europa.

Forventningerne står skrevet i de krigsmalede ansigter. Selv om de har festet hele dagen, og givetvis også dagen før, er energiniveauet højere end til en 8-årigs drengefødselsdag. Det samme gælder lydniveauet. Trommer, slagsange og gruppedans fylder området omkring stadion.

Det eneste, de hvide kan blive enige med de bolsjestribede om, er, at det bliver et hold fra Madrid, der vinder, da finaleholdene denne lune forårsaften – 24. maj 2014 – i Lissabon er Real Madrid og Atletico Madrid.

Begge holds tilhængere er fodboldfans. Men de er også storbyturister på udebane. Blandet op med værtsbyens fodboldentusiaster og i tusindvis af tilrejsende VIP-sponsorgæster er en Champions League-finale en smeltedigel af kulturer.

En sammenkogt ret, hvor ingredienserne først kendes, når semifinalerne er spillet en lille måned før finalen. Kun værtsbyen og VIP-gæsterne ligger fast på forhånd.

I 2014 blev det latineuropæisk storby garneret med latineuropæisk fodboldkultur tilsat UEFAs store og velsmurte sponsormaskine, der fyldte stadion med tusindvis af gæste-VIP’ere i jakkesæt. De sidste er stort set de eneste, der går igen fra år til år – fans, by og finalehold skiftes ud.

Det gør hver finale unik, samtidig med at oplevelserne af det store fodboldcirkus, der kommer til byen, deler de samme elementer.

LÆS RESTEN AF HISTORIEN HER

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s