TEST: Junior Jeep med autentisk amerikanercharme

MINI-SUV: Jeeps nyeste juniormodel hedder Renegade. Den ligner lidt en “rigtig” voksen Jeep, der er blevet tørretumblet ved for hård varme. Men det er fordi vi er vant til at se Jeeps som store biler. Men finanskrise, stigende brændstofpriser og europæiske ambitioner, har sammen med Fiat-ejerskabet fået Jeep til at tænke i downsizing. Resultatet er Jeep Renegade. Den deler teknik med Fiat 500X, men bilerne opleves vidt forskellige.

Fronten efterlader ingen tvivl: Den nye Jeep Renegade ER en Jeep, og resten af bilen lever også op til mærkets historiske arv.

Fronten efterlader ingen tvivl: Den nye Jeep Renegade ER en Jeep, og resten af bilen lever også op til mærkets historiske arv.

Med en frapris på op imod 300.000 kr. for en veludstyret model, vil nogen måske finde den en anelse pebret. Men Jeep Renegade er en ægte Jeep, hvor du køber dig ind i historien og fornemmelsen af en klassisk Jeep. Designet er kantet og grovkornet, men kvalitetsoplevelsen er hævet til europæisk niveau i kabinen. Den er en kombination af det bedste fra Europa og USA, og det gør prisen fair. Hvis du vil have value-for-money i det her segment, er det Nissan Juke eller Suzuki Vitara du skal testkøre. Renegade er i virkeligheden en livstils-SUV. Den er for mini-SUv segmenetet hvad Mini er for mini-klassen. Det dyre alternativ hvor du får udstyr, x-faktor og en flot mærkestamtavle for pengene.

Kompakt, rå og med masser af x-faktor. Den nye Renegade er svær ikke at holde af.

Kompakt, rå og med masser af x-faktor. Den nye Renegade er svær ikke at holde af.

Man kan spørge sig selv, hvad Jeep overhovedet vil i det her segment. Men når nu man har det tekniske fundament fra Fiat 500X, så hvorfor ikke? Og selvom jeg ikke var ude i knædybmudder med den, så skulle den eftersigende være rimeligt ferm offroad, så det lader til, at den har hele pakken.

Hvis du vil længere ind under huden på den nye Jeep Renegade, så læs hele min test fra Berlingske her: http://bilen.dk/biltests/2015/06/jeeps-spraelske-juniormodel/

One thought on “TEST: Junior Jeep med autentisk amerikanercharme

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s