Drømmegaragen: Fedeste 90’er superbil?

GOODWOOD: Faldt over de her fem superbiler fra 1990’erne på Goodwood Festival of Speed. Biler der genopliver det gode gamle dilemma: Hvilken 90’er superbil er fedest? Jeg er i tvivl. Men her er min umiddelbare prioritering. Den kan være anderledes i morgen, men lige nu ligger de fem biler således…

Nr. 1 – Ferrari F40

 
Fordi den er tæt på den vildeste bil, jeg nogensinde har kørt. Når lyden af tandlægebor begynder at hvine fra motorrummet straks motoren passerer 3.000 o/min, så skal man holde fast, for så er turboen ved at være klar til at losse dig i røven, som var den en vred hingst og du tumpen der lige havde fornærmet dens hestehale. Læg dertil et unikt design og en halevinge på størrelse med et surfboard, og F40 er min favorit.

Nr. 2 – McLaren F1

 
Den burde måske være nummer 1. Den sidste gadebil der har vundet Le Mans og en bil så hurtig, at den stoppede 90’ernes superbilsrace som den ultimativt hurtigste af dem alle. Visuelt et den dog en smule fersk, og det koster førstepladsen.

Nr. 3 – Jaguar XJ 220

 
Jaguar XJ 220 er på mange måder elegance på hjul. Men den satte ikke samme aftryk i de automobilhistoriske analer, som Ferrarien og den engelske McLaren. Den kom ganske simpelt for sent til festen, og ramte markedet samtidigt med at det crashede. Så desværre for Jagur blev den ikke den legende, den kunne være blevet.

Nr. 4 – Lamborghini Diablo

  

Dybest set en gigantisk italiensk V12 motor med en lille kabine foran. En vanvittig vogn og senere bilen der for alvor bragte firehjulstræk til superbilsland. Men også en anelse kitchet. For meget Rod Stewart og for lidt Jay Kay til min smag.

Nr. 5 – Bugatti EB110

 

 

Bugatti EB 110 var bilen der skulle genoplive Bugatti-brandet, men som Jaguaren kom den for sent til festen. Den var hardcore hurtig. Men designet lidt for kantet til min smag… 

Men hvad siger du? Hvordan ser din rangordning ud?  

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s