Jeg er forelsket – i 1970erne

DRØMME: Jeg har i de seneste uger lavet en række artikler om klassiske biler, og her gik det op for mig, at jeg faktisk er blevet smaskforelsket i biler fra 1970erne. Normalt et årti jeg stilistisk afskyr som kogte bønner, græsjuice og farven lilla. Men jo mere jeg kigger på bilerne, jo federe synes jeg de er. Har samlet en lille potpourri, af de smukkeste. Hvad tænker I?

Lamborghini Espada er i virkeligheden fra slutningen af 1960erne. Men tjek den lavtflydende og selvfede form. Den er fantastisk!

Lamborghini Espada er i virkeligheden fra slutningen af 1960erne. Men tjek den lavtflydende og selvfede form. Den er fantastisk!

Her er designhuset Bertone gået helt amok, og skabt en kompromisløs konceptbil i den karakteristiske kileform. Den blev senere til den rallyvindende Lancia Stratos - men med markant mere jordnære former.

Her er designhuset Bertone gået helt amok, og skabt en kompromisløs konceptbil i den karakteristiske kileform. Den blev senere til den rallyvindende Lancia Stratos – men med markant mere jordnære former.

Maserati Bora er tæt på idealet af den elegante og stilrene 70er bil, med klaplygter, kileform og lige kanter alle vegne.

Maserati Bora er tæt på idealet af den elegante og stilrene 70er bil, med klaplygter, kileform og lige kanter alle vegne.

Lamorghini Countach blev produceret helt frem til 1990, og de sidste modeller flirtede med grænsen for det vulgære. Men basis-designet fra 1974 holder hele vejen.

Lamorghini Countach blev produceret helt frem til 1990, og de sidste modeller flirtede med grænsen for det vulgære. Men basis-designet fra 1974 holder hele vejen.

Engelske Lotus fik selveste Giugiaro til at tegne Lotus Esprit, og den blev en klassiker, der levede langt op i 1990erne. Men som med Countach, er det der rene originale design der er smukkest. I min optik.

Engelske Lotus fik selveste Giugiaro til at tegne Lotus Esprit, og den blev en klassiker, der levede langt op i 1990erne. Men som med Countach, er det der rene originale design der er smukkest. I min optik.

De Tamaso Pantera er den perfekte kombination mellem italiensk design og så en stor solid amerikansk V8 motor. I like...

De Tomaso Pantera er den perfekte kombination mellem italiensk design og så en stor solid amerikansk V8 motor. I like…

BMW M1 er en af de mere oversete superbiler fra 1970erne, men den er tæt på at være min favorit. Kombinationen af italiensk design og tysk teknologi går lige i min automobiltrusse - om man så kan sige.

BMW M1 er en af de mere oversete superbiler fra 1970erne, men den er tæt på at være min favorit. Kombinationen af italiensk design og tysk teknologi går lige i min automobiltrusse – om man så kan sige.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s