Frankfurt: Redaktørens 10 favoritter

FRANKFURT MOTORSHOW: Det er blevet længere mellem snapsene på kuffertogkoerehandsker.dk. Det beklager jeg. Men det er på en lykkelig baggrund. Jeg er blevet motorredaktør for Berlingske og BTs biltillæg, og det lægger beslag på min tid.

Men derfor skal bloggen ikke glemmes. Jeg har lige været et par dage på Frankfurt Motorshow. Intenst og spændende. Du kan læse den voksne vinkel på søndag i Berlingske. Her får du dog mine “fra hoften” favoritter på årets Frankfurt Motorshow. Det bliver 10 styk – Råt for usødet.

Årets forfader

Første generation Range Rover - ja tak.

Første generation Range Rover – ja tak.

Jeg elsker Range Rover. Deres tidløse stil og overmenneskelige terrænevner. Men ingen er så fede som den originale. Her i en smuk 70er blå nuance. Det er tæt på at være den bil jeg instinktivt helst ville trille hjem i!

Årets åbne vogn

Det ultimative udi topløs transport

Det ultimative udi topløs transport

Den nye Rolls-Royce Dawn med V12 motor og 570 hk er noget af det vildeste udi cabriolet-kørsel. Med mere træ og læder end på kongeskibet Dannebrog, er den en britisk luksusstatement af rang. Ved godt at den nye S-Klasse Cabriolet er vild og givetvis teknologisk langt mere avanceret. Men jeg foretrække stadigvæk en stor og klassisk brite.

Årets italiener

Giulia Q med 510 hk - I like

Giulia Q med 510 hk – I like

Selvom både Ferrari og Lamborghini viste nye cabrioletudgaver af deres centermotoriserede sportsvogne, så bliver det Alfa Romeos nye 510 hk Giulia Q, som jeg ville trille hjem i – skulle det være italiensk. 0-100 km/t er ekspederet på 3,9 sekunder, topfarten er 307 km/t og altsammen i et klassisk analogt setup med baghjulstræk og seks manuelle gear. Old School RULES!!!

Årets “Jeg-kan-ikke-vente!”

Honda NSX lover fantastisk...

Honda NSX lover fantastisk…

Endeligt er Honda klar med en produktionsmoden Honda NSX. Navnet er legendarisk og er den lige så epokegørende som sin Ayrton Senna approved forgænger, så bliver den helt og aldeles fantastisk!

Årets danskerhit

Værdi-for-pengene på hjul.

Værdi-for-pengene på hjul.

Suzuki Baleno er langt fra udstillingens smukkeste vogn, men med en ny 1,0 liter turbomotor på 112 hk lyder drivlinjen spændende. Kombineret med masser af plads og masser af udstyr til en forventet frapris på omkring 135.000 kr., er den fornuft og værdi-for-penge på hjul. Mit bud er, at den bliver en danskerfavorit i 2016.

Årets øjebæ

Japaneren må tage titlen som årets øjebæ på Frankfurt-udstillingen.

Japaneren må tage titlen som årets øjebæ på Frankfurt-udstillingen.

Det kan meget vel være, at den nye Toyota Prius er det automobile svar på Greenpeaceskibet Rainbow Warrior. Men hold nu op hvor er den grim. Toyota siger, at det er vigtigt den skiller sig ud og er original. Ja tak – men derfor behøver den ikke at ligne et papirfly der er foldet forkert.

Årets drømmekøretøj

Surfs up dude!!!

Surfs up dude!!!

En motorcykel med surfboard-holder. BMWs Concept Path 22 motorcykel er så ubeskriveligt besnærende, at jeg er fuldstændigt solgt. Fik jeg tre måneders orlov i morgen, så er det her køretøjet jeg ville vælge nøglerne til – helst i lufthavnen i Honolulu på Hawaii.

Årets eventyrer

Franskmand klædt ud som opdagelsesrejsende.

Franskmand klædt ud som opdagelsesrejsende.

Citroën Aircross concept er kun en konceptbil. Men med en 4X4 hybriddrivlinje og de her monsterdæk, vækker den min indre eventyrer. Skulle jeg kører Paris-Peking, så skulle det være i den her Citroën. Fransk charme møder Marco Polo anno 2015…

Årets x-faktor vinder

Der skal ikke så meget til, før en familiebil får noget x-faktor.

Der skal ikke så meget til, før en familiebil får noget x-faktor.

Nogle gange skal der ikke så meget til at gøre en stor forskel. Hyundai i20 Cross Active er en femdørs Hyundai i20 i safariuniform. Men det er utroligt hvad lidt plastikpaneler kan gøre. Fra Kedelige Knud ligner i20 med det her udstyr en bil der taler til hjertet istedet for hjernen. Den har kort sagt fået læssevis af x-factor.

Årets kop kaffe

Kaffen hos italienske Fiat er bare den bedste...

Kaffen hos italienske Fiat er bare den bedste…

Okay – det er ikke en bil. Men skal man overleve 48 timer på en biludstilling på størrelse med et københavnsk brokvarter, så skal der kaffe til. Ingen laver en cappucino bedre end italienerne. Cremet, luftig og stærk. Læg dertil at italienerne stadigvæk insisterer på, at have langbenede modeller som eye-candy på deres stand, og jeg kan ikke forestille mig noget andet sted at nyde min kaffe. Dertil skal i øvrigt lægges, at Fiats danske pressechef er en af mine favorit-diskussionsmakkere, når automobiluniversets kringlede problemer og udfordringer skal diskuteres.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s