WEEKEND: Jude Law, Aston Martin og whiskey til 1.600 kr. flasken…

Jeg er lige kommet hjem fra Rom. Efter en fabelagtig weekend. Johnnie Walker havde inviteret til den evige stad i forbindelse med premieren på kortfilmen “A Gentlemans Wager II” med Jude Law og Giancarlo Giannini i hovedrollerne. Udover de to herre, der på hver sin vis er indbegrebet af henholdsvis engelsk og italiensk coolnees havde filmen en uvurderlig Le Mans vinder fra 1930erne og Johnnie Walkers fineste blend Blue Label i centrale roller. Det var kort sagt en weekend med flere fristelser end en syv-årige sukkernarkoman oplever på en rundtur på Haribo.

Jude Law og Giancarlo Giannini foran den tredje hovedperson i filmen "A Gentelmans Wager II"

Jude Law og Giancarlo Giannini foran den tredje hovedperson i filmen “A Gentelmans Wager II” – en uvurderlig Delahaye M135.

Er man bare marginalt inspireret af de originale gentlemansdyder, er filmen på niveau med James Bond eller over. Også selvom det først og fremmest er 10 minutters filmkunst lavet for at promovere Johnnie Walkers fineste whiskey. Bestem selv, du kan se hele filmen her: https://www.youtube.com/johnniewalker

Hvad synes du filmen? Cool ikke! Jeg er begejstret.

Jude Law under interviewseancen – med mig siddende travlt noterende nederst til højre.

Jude Law under interviewseancen – med mig siddende travlt noterende nederst til højre.

Efter premieren havde jeg fornøjelsen af at interviewe Jude Law. Han er en forbløffende nede-på-jorden cool fyr. En fyr der rent faktisk selv drikker whiskey, og som nyder den stor og uden is – som i “A Gentlemans Wager I” (som du i øvrigt kan se her, hvis du ikke er blandt de 45 millioner, der allerede har set den første film…). Han er i øvrigt også automobilt interesseret, og selvom han mest er til sportsvogne, så har han noget med Rolls-Royce. Noget med deres imposante fremtoning, og skulle han vælge, blev det en klassisk Rolls-Royce fra 1960erne i chokoladebrun…

Plakat for filmen "A Gentlemans Wager II" i Rom.

Plakat for filmen “A Gentlemans Wager II” i Rom.

Men selvom Jude Law var spændende at sludre med, så var det i virkeligheden bilerne, der havde overbevist mig om, at turen til Rom var weekend værd. For før premieren – der fandt sted på et slot udenfor Rom, havde vi haft frit valg til at tage en tur i en bil fra en flåde på 30 klassiske biler. Og ikke bare klassiske biler, men seriøst velholdte og dyre klassiske biler. Jeg var fristet af både en Cobra og en Porsche 550 Spyder, men i sidste ende faldt valget på en Aston Martin DBS fra 1968. I virkeligheden havde jeg aftalt med en hollandsk journalist, at vi byttede halvvejs. Han havde nemlig snuppet 550 Spyderen. Men et par hundrede meter fra starten, måtte han give op. Han kunne simpelthen ikke være i den, med sine 1,90 meter, og så var der kun en Panther kitcar tilbage, så der røg min tur i den uvurderlige Porsche. Men Aston Martinen var heller ikke værst, og det var i virkeligheden første gang nogensinde, jeg var bag rattet på en Aston Martin. I grunden mærkværdigt, da jeg har testet biler siden 2003…

Aston Martin DBS fra 1968 med V8 maskine og 325 hk.

Aston Martin DBS fra 1968 med V8 maskine og 325 hk.

Oplevelsen var som forventet i en stor V8 Gran Tourer fra 60erne. Blød men med masser af power. Den store forkromede historie på bilen, må du læse i Berlingske i løbet af vinteren, når den vil optræde over et par sider i bilsektionen.

Cocktails på 1.600 kroners whiskey. What! Det synes næsten blasfemisk, men christ det smager smooth...

Cocktails på 1.600 kroners whiskey. What! Det synes næsten blasfemisk, men christ det smager smooth. Især når det er bartending-geniet Charles Joly der mixer…

Udover filmen, stjernerne og den klassiske Aston Martin, stod weekenden i Johnny Walkers tegn. Jeg har ikke været den store whiskey-mand før jeg besøgte Jack Daniels i foråret. Siden er det dog gået stærkt, så jeg så frem til at smage Johnnie Walkers fineste blend – nemlig deres Blue Label til ca. 1.600 kr. flasken. Og hvordan smagte den så? Den smagte fremragende. Hverken krads eller flad, og jeg må give Jude Law ret i, at den nydes bedst ved stuetemperatur uden hverken is, vand eller andre fortyndere. Når det så er sagt, så må jeg samtidigt tilstå, at når bartender-geniet Charles Joly (der har en VM-titlen i bartending i shakeren) slår til, så må der gerne laves cocktails på whiskey. Den første aften i Rom fik vi en fireretters middag – udelukkende med whiskeybaserede cocktails til. Og hvorfor ikke? Selvom de fleste måske ville foretrække et godt glas rødvin til deres bøf, så kan en cocktail mikset af en ekspert til lejligheden faktisk stå lige så godt til en god bøf. Det overraskede mig, og jeg vil seriøst overveje mit flydende tilbehør i fremtiden, istedet for altid at drikke vin til maden.

Cocktailmenuen til den fremragende romerske menu. Altsammen baseret på enten Red eller Black Label Whiskey...

Cocktailmenuen til den fremragende romerske menu var  baseret på enten Red eller Black Label whiskey. Der er dog en grænse for hvad man mikser på Blue Label, der er Johnnie Walkers fineste og dyreste blend.

Johnnie Walker har for tiden gang i en kampagne under sloganet “Joy of giving” – Altså glæden ved at give. Den kan synes poppet – særligt for en sundt kritisk dansk skriverkarl. Men der er noget rigtigt i budskabet. Noget autentisk. For hvornår har du sidst givet en gave, uden at også selv blive glad? Om det er en flakse god whiskey eller bare et kompliment. Det koster ikke altid noget at give gaver. I virkeligheden kan jeg meget godt lide budskabet. Så giv et kompliment næste gang lejligheden byder sig. Til en kollega, en nabo eller den lækre sekretær hos lægen. Og er du bange for at komme til at virke slesk, så se filmen og gør som Jude Law gør det med sit signatursmil. Kan du kopiere det, så er du hævet over det lurvede til evig tid…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s