Audi i 2016 – Festen fortsætter mod 2 mio…

FREMTID: Tyske Audi er en moderne automobil succeshistorie, der vedbliver med at imponere. I 1980erne var Audi i bedste fald et halvkedeligt tysk bilmærke – foretrukket af revisorer og andre med en stærk aversion mod fest og farver. Nuvel – de havde rusket lidt op i fejemøget med deres succes i rally. Men havde nogen i 1985 sagt, at de en dag ville true Mercedes som verdens stærkeste luksusbilsmærke, ville folk have slået sig på lårene og fundet det lige så usandsynligt som en genforening af Tyskland eller en sort amerikansk præsident. Men fast forward 30 år, og Audi har lige afsluttet et år med et totalsalg på over 1,8 millioner biler. Om man er fan eller ej, må man kippe med hatten og bukke i respekt. Det er fanden fløjtme imponerende. Jeg er ikke i tvivl om, at de når deres mål med 2 mio. solgte biler inden 2020.

Den legendariske S1 fra 1983 med 306 turboheste og firehjulstræk

Den legendariske S1 fra 1983 med 306 turboheste og firehjulstræk. Den var vel i virkeligheden den første karismatiske Audi nogensinde?

For hvorfor ikke? Intet tyder på, at succesen ikke skulle fortsætte i 2016. Audi lader til at have rystet den smule af dieselgate-skandalen, der ramte dem, af. De lader kynisk (ligesom Skoda og Seat) Volkswagen tage hele skraldet. På trods af et intimt motorsamarbejde.

Hvis vi ser på hvad der sker på modelfronten i 2016 hos tyskerne, vil vi se en lind strøm af nichebiler. Fartfreaks kan glæde sig til både en RS6, RS7, TT RS og en R8 Spyder. Hovedmålet i år 2016 bliver dog at sparke den nye Audi A4 godt i gang som millionsalgssucces.

Største nyhed bliver en lille SUV i Mini Countryman-størrelse, der kommer til at hedde Q2. Den lander formodentligt til efteråret. Der kommer helt sikkert også en ny Audi A5. Den er dybest set coupé-udgaven af A4, så jeg forventer lavere tyngdepunkt, mere flydende linjer og marginalt bedre præstationer. Hvis A4 er den neutrale sorte habit, så er A5 samme habit – men med en kæk rød syning omkring knappeholdet og en marginalt smallere livlinje. Den er den karismatiske udgave af et ulasteligt men lidt kedeligt basisprodukt. Jeg glæder mig.

Du ser straks det er en Audi TT. Tredje generation har bare fået en endnu større sekskant af en kølergrill og lidt smallere og mere aggressive lygter.

Du ser straks det er en Audi TT. Tredje generation har bare fået en endnu større sekskant af en kølergrill og lidt smallere og mere aggressive lygter. I 2016 kommer den vilde +300 hk TT RS, og så bliver det rigtigt vildt…

Sidst men ikke mindst forventer jeg at vi kommer til at se en ny Audi Q5, men det bliver først sidst i 2016, hvis Audi når det inden 2017. Også Q3 trænger til en overhaling, men det skulle først blive i 2017.

Læs flere mærkeprognoser for Bilåret 2016 i løbet af januar her på kuffertogkoerehandsker.dk. Alle mærker kommer en tur forbi både luppen og krystalkuglen til et kig på det kommende bilår.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s