DS i 2016 – fransk, forførende og på Audi-jagt

DS-AUTOMOBILES I 2016: Både DS 3 og DS 4 ansigtsløftes i 2016, og DS Automobiles mener det alvorligt, når de siger, de jagter tyske Audi. Men hvor prøjserne har flere våben i arsenalet end et tysk middelalderslot under 30 årskrigen, så har DS kun tre modellinjer med fem individuelle karosseriformer. Så det bliver mere et nålestik i flanken, end det bliver et frontalangreb. Men ikke desto mindre et angreb.

Den nye DS 4 Crossback er et forsøg på at ramme luksuskøberne der er i markedet efter en SUV, men ikke behøver hverken firehjulstræk eller terræntalenter.

Den nye DS 4 Crossback er et forsøg på at ramme luksuskøberne der er i markedet efter en SUV, men ikke behøver hverken firehjulstræk eller terræntalenter.

Den første nyhed i 2016 bliver ansigtsløftningen af DS 4, der er den mellemstore DS-model i klasse med Audi A3 og Mercedes A-Klasse. Den er solgt i over 120.000 eksemplarer på verdensplan siden introduktionen i 2011, hvor den hed Citroën DS 4. Men så besluttede ledelsen i PSA-gruppen, der ejer både Citroën og Peugeot, at DS-mærket skulle skilles ud fra Citroën, og sidste år blev Citroën-logoet fjernet fra de første modeller. DS Automobiles skulle være det eksklusive mærke, mens Peugeot skulle være mellemvaren og Citroën sælge billigere men distinkt franske biler. DS 5 blev den første model, der afsvor Citroën-logoet, og nu er turen kommet til DS 4. Det har betydet en helt ny front og en opgradering af udstyr og motorprogram.

I basisudgaven er DS 4 mere elegant end i Crossback-versionen, men ikke lige så rå. Bilen er dog stort set uændret, men 18.000 billigere som DS 4 end som DS 4 Crossback.

I basisudgaven er DS 4 mere elegant end i Crossback-versionen, men ikke lige så rå. Bilen er dog stort set uændret, men 18.000 billigere som DS 4 end som DS 4 Crossback.

På udstyrssiden er introduktionen af Apple Car Play største nyhed, og sammen med MirrorLink kan smartphone-brugere med både Apple og Androidtelefoner nu hooke dem op til deres DS 4.

Udover den almindelige DS 4 kommer også DS 4 Crossback, der er hævet 3 centimeter i forhold til den almindelige DS 4 og har fået lidt plastikpadding omkring skærmkasserne. Det giver den et forbløffende anderledes udtryk, og skal nok friste nogle SUV-disponerede købere. Priserne starter fra 285.990 kr. og beskatningsgrundlaget på 253.080 kr.

DS 3 efter faceliftet der introduceres i Danmark til foråret. Citroën-logoerne er væk på modellen der både kommet som hatchback og cabriolet.

DS 3 efter faceliftet der introduceres i Danmark til foråret. Citroën-logoerne er væk på modellen der både kommet som hatchback og cabriolet.

I løbet af foråret introduceres DS 3 både som hatchback og som cabriolet. Bilen er ikke ændret voldsomt, hvis vi ser bort fra fronten, der er den nye DS-front. Indenunder gemmer sig stadigvæk en af klassens mest velkørende biler, og den er en halvgiftig og anderledes konkurrent til den evigt-populære Mini eller en Audi A1.

Det er umiddelbart hvad der står på DS-programmet for 2016. Sammen med DS 5 modellen har DS Automobiles altså fem karosserivarianter at slås med – mod de ca. 50 modelvarianter som BMW, Audi og Mercedes disker op med hver for sig.

Det kan synes som et håbløst projekt. Men franskmændene laver haute couture på hjul, der sjældent er mere velkørende end de tyske konkurrenter, men til gengæld har masser af finurlig fransk charme og x-factor. DS Automobiles laver biler til de frankofile og dem der ikke vil være som alle andre. De er fremragende til at lave unikt design både udvendigt og indvendigt, og materialekvaliteter i især kabinerne, er på niveau med det bedste af det tyskerne kan præstere. De kommer næppe til at overhale tyskerne – eller true dem for den sags skyld, indenfor en overskuelig årrække. Men de har fundet en niche med mere potentiale, end de indtil nu har udnyttet. Så mit bud er, at 2016 bliver bedre end 2015 for DS Automobiles.

På den lange bane arbejder de både med planer om en stor SUV og en model over DS 5, så det ydmyge modeludvalg er kun en start for de ambitiøse og luksusorienterede franskmænd.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s