Kia i 2016 – hybridtalenter og ny stationcar

FREMTID: Koreanske Kia er lige så ambitiøse som deres søsterselskab Hyundai. Målet er i 2020 at sælge flere biler end Peugeot og Citroën gjorde sidste år tilsammen. Altså + 3 mio. enheder. Koreanerne er kommet langt siden de solgte biler fra en container på havnen i Fredericia.

Ny Kia Sportage skal tage kampen op med danskerfavoritten Nissan Qashqai...

Ny Kia Sportage skal tage kampen op med danskerfavoritten Nissan Qashqai…

Inden sommer lander Qashqai-konkurrenten Sportage. Navnet er gammelkendt, men den nye bil skulle opbyde bedre køreegenskaber og designet er også milevidt fra fordums softice-buffet på hjul.

Kia Optima vil som stationcar havde markant bedre odds mod Mondeo og Volkswagen Passat end sedan-modellen som europæerne aldrig rigtigt er faldet for.

Kia Optima vil som stationcar havde markant bedre odds mod Mondeo og Volkswagen Passat end sedan-modellen som europæerne aldrig rigtigt er faldet for.

Til foråret lander en ny Kia Optima, og til efteråret kommer Optima som stationcar. Det er især den sidste der er spændende, da den modelvariant er klart mest populær i Danmark. Det kan måske hjælpe det træge salg af den mellemstore jobbil på vej.

Ny Kia Niro hybrid ligner ikke en hybrid men får en 105 hk benzinmotor og en 45 hk el-motor.

Ny Kia Niro hybrid ligner ikke en hybrid men får en 105 hk benzinmotor og en 45 hk el-motor.

Årets største nyhed fra Kia bliver hybriden Kia Niro, der lander til efteråret i det lille SUV-segment. Den er interessant fordi det lille SUV-segment (eller CUV-segment) er det der vokser mest for tiden, og her har Kia ikke haft nogen model. Det der dog gør Niro endnu mere interessant er, at den har hybriddrivlinje. Den kombinerer en 1,6 liters benzinmotor på 105 hk med en 45 hk el-motor. Det skulle både give kræfter nok til at levere en underholdende køreoplevelse, og samtidig give mulighed for en CO2 udledning ved blandet kørsel på kun 89 g/km.

Kræfterne overføres via en 6-trins dobbeltkoblingsgearkasse. Det eneste der mangler er en plug-in-hybrid løsning, hvor bilen kan lades op hjemmefra og kører 50 km på ren el – som en Golf GTE, men den løsning har Kia ikke valgt til deres første hybridbil i Danmark. Senere kommer Optima også i en hybridudgave med samme drivlinje. Det bliver dog næppe i 2016.

Sidst men ikke mindst disker Kia op med en ansigtsløftet Kia Carens til efteråret. Koranernes 7-personers Volkswagen Touran konkurrent, har ikke haft voldsom succes i Danmark, og jeg tvivler på et facelift kommer til at ændre det store ved det. Men det skal ikke forhindre mig i at glæde mig til et opdateret alternativ alligevel.

Savner vi noget? Måske noget mere spræl og sportslige ambitioner. Men bare rolig, det er på vej. Frem mod 2018 har Kia ambitioner om at lancerer en mere sportslig model end deres nuværende Ceed GT, der nok er potent, men ikke når hverken Ford Focus ST eller Golf GTI til hjulnaverne. Men med ansættelsen af BMWs M-afdelings tidligere motortroldmand, skulle der være noget stort på vej. Vi venter i spænding…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s