Peugeot i 2016 – stormløb på stylter

FREMTID: Danmarks næstmest solgte bilmærke i 2015 er blæst ind i 2016 som kongerigets uden sammenligning mest populære bilmærke. Det er imponerende. Særligt fordi de helt store hit ikke er helt nye modeller, men modeller som 208 og 308, der bare bliver mere og mere populære. Godt hjulpet på vej af nogle hidsige leasingtilbud. Men faktum er, at to ud af tre 208’ere bliver solgt og ikke leaset, så vi taler altså reelt salg.

Peugeots lille crossover har fået mere kant i den faceliftede udgave, der lander midt på året. Et grovere kølergitter har givet den en mindre elegant men markant mere rå stil. Det klæder 2008.

Peugeots lille crossover har fået mere kant i den faceliftede udgave, der lander midt på året. Et grovere kølergitter har givet den en mindre elegant men markant mere rå stil. Det klæder 2008.

Peugeot opdaterer hele række af crossovers i 2016. De starter med et facelift af den lille 2008, mens en helt ny 3008 følger sidst på året. En hel ny varevogn bliver også introduceret, og den kommer også som MPV med navnet Traveller.

Peugeot 2008 har indtil nu ikke kunne matche Renaults Captur på salgstal. Men hvis Peugeot supplerer faceliftet med en lille prissænkning eller et giftigt leasingtilbud, så kan den blive en af årets helt store overraskelser på hitlisterne, da folk i højere og højere grad søger mod de højere biler af SUV og crossover-typerne. Derudover kommer der en ny topmodel i 2008-programmet med GT-line designelementer. Det udbygger Peugeots filosofi om at tilbyde mere high-end-produkter til deres købere. Den 3-cylindrede 1,2 liters turbobenzinmotor på 130 hk, som jeg personligt er svært begejstret for, bliver den mest potente motorvariant i den ansigtsløftede 2008, hvis man sætter mere pris på benzin end på diesel – hvilket markedstrenden diktere.

Årets bedste bil i den lille mellemklasse blev Peugeot 308. Fortjent - men ikke min favorit.

Årets bedste bil i den lille mellemklasse blev Peugeot 308 i både 2014 og 2015 hos Berlingske og BT. Fortjent på især nye 1,2 liters benzinmotorer og klassens smukkeste kabinedesign.

Ellers er det storsællerten og leasingvidunderet 308 der sammen med 208 skal trække læsset hos franskmændende. 108 lever sit eget stille liv, mens firmabilen 508 er sejlet agterud i konkurrencen med stærke nye konkurrenter som Volkswagen Passat, Skoda Superb og Ford Mondeo.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s