Dømt ude af Årets brugtbil 2016 – men kampen fortsætter!

BRUGTBIL: Det kan godt være, at en kåring af årets bedste brugte bil lugter af noget der foregår i en kostald i provinsen. Men faktisk er det en af de mest grundige kåringer bilpressen kan diske op med, og i år har jeg takket ja til tilbuddet om, at blive en del af kåringen. Og jeg får min sag for. Allerede i den indledende runde er fire af mine fem favoritter blevet arkiveret lodret, og jeg føler mig ærligt talt en anelse stemt ude. Men det skal ikke forhindre mig i at forsøge at få lidt køreglæde og gejst ind i kåringen alligevel.

Nissan Qashqai var den eneste af mine favoritbiler, der strøg gennem nomineringen til finalen. Det er da også et fremragende brugtvognsvalg.

Nissan Qashqai var den eneste af mine favoritbiler, der strøg gennem nomineringen til finalen. Det er da også et fremragende brugtvognsvalg.

Indledningsvis fik alle jurymedlemmer en bruttoliste med 100 modeller, hvor de skulle vælge fem modeller der blev solgt i DK fra modelår 2007 til 2013. Sådan i grove træk. Med vanlig begejstring gik jeg til opgaven med krum hals.

Jeg valgte følgende biler:

Opel Vectra – fordi den er billig, solid og visuelt forbløffende langtidsholdbar. Men først og fremmest fordi den giver fremragende værdi for pengene, da afløseren Insignia sluger al opmærksomheden for brugte Opel-biler.
Hvad er der ikke at holde af. Skandinavisk design, oceaner af plads og verdens lykkeligste pludrende fem-cylindrede maskine. Volvo V70 er en decideret brugtvognsdrøm.

Hvad er der ikke at holde af. Skandinavisk design, oceaner af plads og verdens lykkeligste pludrende fem-cylindrede maskine. Volvo V70 er en decideret brugtvognsdrøm.

Volvo V70 – fordi jeg knuselsker den store Volvo, der leverer oceaner af plads og sikkerhed for skillingen. Den er ikke så sexet som en BMW eller Mercedes, men den taler til min æstetiske sans, og med den legendariske 5-cylindrede rækkemotor ude foran, er og bliver den bilen jeg anbefaler syv ud af ti, når de spørger mig til råds om brugte biler. De sidste tre kører som oftest +20.000 km om året, og da Volvo’en er seriøst tørstig, så kan jeg ikke med god samvittighed anbefale den til dem.
Nissan Qashqai – fordi den kække Nissan leverer SUV-oplevelse til Golfklassepriser. Læg dertil en solid kvalitetshistorie og et vellykket design, og den er svær at komme udenom.
Ford S-Max – fordi familieflytning gerne må være sjovt. S-Max er den mest velkørende store MPV markedet endnu har set, og det gør den selvskrevet på listen over oplagte brugtvognsanbefalinger.
MX-5 er et fremragende brugtvognskøb – hvis vi ser bort fra plads og praktisk anvendelighed.

MX-5 er et fremragende brugtvognskøb – hvis vi ser bort fra plads og praktisk anvendelighed.

Mazda MX-5 – fordi det godt må være sjovt at købe og køre brugt bil. Og har man ikke brug for Volvo’ens plads, så kan man lige så godt gå all-in. Den er i øvrigt også et fremragende køb i en mere traditionel værdi-for-pengene brugtvognsbetragtning, da den lille Mazda stort set aldrig går i stykker og holder værdien fremragende.
Men majoriteten ville det anderledes end mig. Da nomineringerne var optalt og 100 skulle blive til de fem finalebiler, havde kun Nissan Qashqai overlevet fra min bruttoliste. Efter at have slugt skuffelsen, må jeg dog anderkende, at finalefeltet er rigtigt fint. Især BMW 3-serie var tæt på at nå min nettoliste, og Ford Focus hylder samme køreglade principper som S-Max. Så der skal nok blive rig mulighed for at finde en aldeles fremragende vinder af titlen Årets Brugtbil 2016, når finalerunden afsluttes d. 23 maj. Vinderen må I dog vente med at få til d. 3.juni, hvor den offentliggøres.

 

De fem finalebiler

(i alfabetisk orden efter mærker)

BMW 3-serie 2008-2012

Ford Focus 2011-2014

Honda Jazz 2009-2015

Nissan Qashqai 2010-2014

Toyota Avensis 2009-2012

 

Tidligere vindere af Årets Brugtbil

2015: Mercedes C-klasse i årgangene 2007-2011

2014: Honda Civic, i årgangene 2006-2012

2013: Toyota Avensis, årgang 2007

2012: Honda Accord, årgang 2009

2011: Kia cee’d, årgang 2007

2010: Opel Astra, årgang 2005

2009: Ford Focus, årgang 2005

2008: Ford Mondeo, årgang 2004

2007: Mazda6, årgang 2003

2006: Škoda Fabia, årgang 2001

One thought on “Dømt ude af Årets brugtbil 2016 – men kampen fortsætter!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s