NR. 1: VOLKSWAGEN UP – KONGEN AF MIKROBILERNE GENINDTAGER TRONEN

De er små, billige og det bedste alternativ til et buskort der findes, og her er min personlige top 3. Vi startede bagfra med Renault Twingo som nr. 3 (læs her), Opel Karl som nr. 2 (læs her) og i dag trille Volkswagens faceliftede Up ind på den øverste plads på podiet. Den er i min optik Årets bedste mikrobil 2016.Fantastiske køreegenskaber, høj gensalgsværdi, stramt design og en ny og uforlignelig turboudgave, gør den til mit førstevalg i klassen.

PLUS: Ny 90 hk turbomotor, høj gensalgsværdi, fremragende køreegenskaber

MINUS: Høj pris, ikke klassens mest praktiske

Den ansigtsløftede tysker har fået en ny motor og nyt infotainmentsystem, og det sender den tilbage til pladsen, som kongen af mikroklassen i min bog.

Den ansigtsløftede tysker har fået en ny motor og nyt infotainmentsystem, og det sender den tilbage til pladsen, som kongen af mikroklassen i min bog.

Man kan med den fornuftige skihue trukket godt ned om ørene argumentere for, at Opel Karl er det bedste valg i mikrobilsklassen – sådan målt på objektive kriterier. Men i min bog tæller design og køreegenskaber meget, og med introduktionen af en TSI turboudgave af Volkswagen Up i forbindelse med ansigtsløftet af modellen tidligere i år, overhaler den bare alle indenom, og leverer den totaloplevelse, der gør mig mest våd i trussen, hvis vi taler om mikrobiler på omkring 3,5 meter i prisklassen 80.000-150.000 kr.

Min favoritversion er uden sammenligning udgaven med 90 hk. Den koster fra 139.000 kr., og leverer en køreoplevelse, som den oprindelige Golf GTI. Den er et unikum, og du kan se mig teste den med en begejstret som en nyforelsket skoledreng på min youtubekanal her: Volkswagen leverer GTI-talenter til CHOKPRIS

Kabinen er simpel og med smartphonen placeret i grebet øverst på instrumentbordet, leverer Volkswagen en smart infotainmentløsning uden udløbsdato.

Kabinen er simpel og placerer du din smartphone i grebet øverst på instrumentbordet, leverer Volkswagen en smart infotainmentløsning “maps + more” uden udløbsdato.

Det var køredynamikken, men den er også klassekammeraterne digitalt overlegen. I forbindelse med ansigtsløftet fik Volkswagen Up et nyt infotainmentsystem. Det hedder ’composition phone’ og er standard i alle udgaver af den nye Up. Det er baseret på en app til din smartphone i stedet for at være lagret i selve bilens infotainmentsystem. Du downloader simpelthen bare app’en maps + more og parrer det med din bil, og så har du adgang til alle systemets funktioner via telefonen eller den nye 5” skærm midt på instrumentbordet.

Funktionelt er systemet ligetil. Via maps + more har du navigation, håndfri mobilbetjening og kørecomputer med mere. Der er sågar håndskriftsgenkendelse på den lille 5” skærm, så du nemt kan søge i telefonbog eller destinationer ved at tegne bogstaver. Det er en forbløffende simpel løsning, og den er standard i alle udgaver af den nye Up. Så nu er det slut med at være frustreret over forældede infotainmentsystemer. Går det for trægt er det ikke bilen den er gal med, så er det din smartphone, og det problem løser sig selv, når du opgraderer til næste generation af iPhone eller Samsung – noget de fleste af os gør markant oftere, end vi køber ny bil. Så når der sker en teknologisk udvikling, eller Volkswagen mener at grafikken begynde at se slidt ud, så sender de bare en opdatering ud i app-store, og så opdaterer du den. Akkurat som du gør det med facebook eller spotify.

Volkswagens Up med 90 turbohestekræfter er min absolutte mikrodarling lige nu!

Volkswagens Up med 90 turbohestekræfter er min absolutte mikrodarling lige nu!

Up er altså ikke længere kun en mekanisk schweizerkniv. Med det nye maps+more er den også gået hen og blevet vores digtiale schweizerkniv, og det bør sikre den en ny omgang succes hos de danske bilkøbere. Især fordi priserne ikke er løbet i vejret. Fraprisen er stadigvæk 89.995 kr. for en tre-dørs og 99.995 kr. for versionen med bagdøre.

Fakta:

Model: Volkswagen Up

Motor: 3R 1,0 benzin uden turbo med 60 hk og med turbo med 90 hk.

Pris: Fra 89.995 kr til 155.390 kr.

0-100 km/t: Fra 9,9 til 14,4 sekunder

Topfart: Fra 162 til 185 km/t.

3 thoughts on “NR. 1: VOLKSWAGEN UP – KONGEN AF MIKROBILERNE GENINDTAGER TRONEN

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s